NovoMiloševačka Slika dana - 22.06.2005

Minja pusi...

Imitiranje odrasli...

    Opis: Mali "pušač" je Minja Stanaćev, od oca Radovana i majke Tanje - "kav" što vidite, još je u "kolica", no cigaru dosta "spretno drži"...
     "Sedili smo jedared" u kafić Vanum ( iza "bendzinske pumpe"... ), pokojnog Steve Šijaka, kad primetimo da jedan mali dečkić ( možda sedam - osam godina starosti... ) ide redom od stola do stola i "di" vidi čašu vinjaka, loze il' "šta bilo slično", u'vati i popije "na eks". Prvo nam je bilo simpatično, no pošto je "drmno" nekol'ko komada, "upitamo prisutne" - čije je to dete, kad se javi jedan "roditelj", ma'ne bezbrižno rukom i kaže:

 • A, pije on već odavno...

 •      Klinac sede do njega i poče da vadi iz jednog džepa Filter 57 ( sećate se oni' slovenački' cigara... ), iz drugog šibicu i zamislite - ZAPALI!!!
       E, sad' smo već zabrinuto gledali u njega, "roditelj" to primeti, pa ispriča:
 • Nije to ništa, da ste ga "vidili" pre "koju" godinu; ostali smo jedared bez kapi alkohola "uKući" i on šta će - uzme tri prazne flaše piva, od kod komšije i "slaže" kako su nam stigli gosti, te da sam ga ja posl'o da nam pozajmi. Komšija mu da pune flaše piva, on ode "izaSlame" i popije sve tri!!!
 • Copyright © - - All right reserved
  Link sponzora   Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po godinama !!!