NovoMiloševačka Slika dana - 29.12.2005

Teška ludaja...

Teška ludaja...

    Opis: Po ujakovom crvenilu i izrazu lica, već možete zaključiti kolk'o je teška ova ludaja...
     Ujakov "prandeda", a moj čukundeda - Pera Berbakov je "onako bijo vrlo šaljiv" čovek po prirodi i stalno je "pravijo kak'e smicalice". Kod njega je "godinama radijo" Jozef - Švaba "izBočara" ( tad' je Bočar "bijo čisto švabsko" selo... ) i to od proleća, kako "krenedu" poljski radovi, pa sve dok "nePadne" prvi sneg. Kako "uTa" vremena "savobraćaj izmed" sela nije funkcionis'o "kav" danas, sem kakvi' praznika, uglavnom je "boravijo" kod deda Pere, a jedino "priko" zime je "bijo" kući i to kad' ide il' dolazi - iš'o je "peške" !!!
    I tako je jedne godine "uJesen odjedared" pao "zdravo veliki" sneg, Jozef se "spremijo zaPut", deda Pera ga je "isplatijo" i kad' je 'teo da krene, "zamolijo" ga je sledeće:

 • Jozef..., pozdrav'te Vašu Frau Nančiku i pones'te joj ovu ludaju ( tako jednu "kav" ovu "naSliki"... ) - "iskala" je ( tražila je... ) još "proletoske" da bi Vam "naZimu" pekla gibanice...

 •     Možete misliti kako se Švaba "patijo soTom" ludajom, a da bi stvar bila još gora, deda Pera mu je "zdipijo" rukavice, pa su mu ruke "zeble skroz doBočara". Prob'o je da je "metne naGlavu", al' "neMož" - teška, pa "ondak" onako na kuk "sas" jednom rukom - tako je "klizila" i jedino je mog'o da je nosi na stomak, a stomak velik', a ruke kratke...
      "Celim putom" je psov'o Nančiki "sve odReda" i kad je "mrtav-umoran" najzad stig'o kući, upit'o je - što je poBogu "iskala" tako veliku ludaju, pa da je on po ciči-zimi "peške" nosi "uRuke" od Karlova skroz "doBočara" ( oko 5 kilometara razdaljnine... ), kad' će Švabica onako besno:
 • JA HER PERA NISAM NI "VID'LA" OVA GODINA, PA KAKO "ONDAK" MOGLA DA "IŠTEM" LUDAJA !!!
 • Copyright © - - All right reserved
  Link sponzora   Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po godinama !!!


          Ova Slika dana, al':