NovoMiloševačka Slika dana - 14.01.2010

Jal Vi to slavite rođendan, jal...

Jal Vi to slavite rođendan, jal...

    Opis: "NaSliku" je Duško Mučulov ( "po miloševački" - MučAlov... ) - Mučul, kom' je baš "danaske" rođendan, tako da evo prilike, da mu svi zajedno čestitamo...
    "Kav" momci smo bili u "jedno društvo", pa smo zajedno "izlazili" u center, kako je baš on to vol'o kaže - "međDecu", jer nam je "bijo" jedan od stariji' pajtaša...

    "uTo dobo, sKrajom sedamdeseti', pa do polovine osamdeseti', "kumunizam" je još uvek čvrsto stoj'o u "takoZvatu, drugu, Titovu Jugoslaviju i proslava bilo "kaki" verski' praznika, javnog' karaktera, baš i nije bila poželjna !!!
    I sad' zamislite, trebalo je i imati smelosti, da se "doČekiva" Mučalov rođendan "trinajstog januvara naNoć", što se poklapa "sas" dočekom pravoslavne, pa još i "srbske" Nove godine i to još za spojene "astale isprid" muzike u "kafanu" Zadružnog doma !!!
    A baš smo uvek umeli da napravimo štimung i "zaNas", a i za ostale goste u kafanu i uvek bi se tako našlo nekol'ko pijani' "brižnika" samoupravnog sistema, koji bi izbečeni pravili scene, a sve šireći ruke u "smislu":

 • Pa gle šta nam radi ova studentarija..., pa jel' to sme..., pa zar to nije zabranjeno..., pa "di" je ta milicija, da vidi šta se odena radi !!!
 •     Naravno, vr'unac bi "bijo" u ponoć, kad' bi počeli da se međusobno ljubimo, a "kav" čestitajući Dušku rođendan..., e tad' bi nam, nateran od oni' "brižnika", obično "prilazijo" poslovođa kafane Baćko, uz pitanje:

 • Jal' Vi to slavite rođendan, jal'..., nešto drugo ?!?
 •     Raspravu bi obično, a u ime "sviju" nas, "priUzo Momčila" Radojčin - Ludaja ( budući, dugogodišnji i još uvek "aktualni diriktor" fabrike crepa i keramički' pločica IGK Polet iz Novog Bečeja... ):

 • Aaa..., što pitate ?
 • Pa..., eno neki gosti se "bunidu", jer "mislidu" da slavite "srbsku" Novu godinu !!!
 • Kaž'te Vi njima Baćko ovako..., da mi nismo nikak'i "elementi", neg' da smo sad' u ponoć dočekali Mučalov, a sutra u ponoć "doČekivamo" moj rođendan, tako da nećemo ni ići kući, neg' da nastavljamo "sas" dočecima i slavljima "brez daljnjog", a ako se pomenutim gostima to "neSviđa", nek' "iziđedu" napolje iz kafane i "gotavo" !!!
 •     E u "ovu vremensku tačku, takvo šta" deluje nestvarno, no eto, Bogu "fala, priŽivili" smo i mi, a "priŽivili" su i "brižnici ondašnjog" sistema, koji sad' i više neg' javno i "zDušno slavidu", ne samo "srbske" Nove godine, neg' zamislite, čak i Božiće i Uskrse, pa čak "imadu" i "naNovo" okačene stare il' nove, porodične ikone Sveca zaštitinika na neki' od istočni' zidova kuće...

  Copyright © - Dragan Belić - All right reserved
  Link sponzora   Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po godinama !!!

  Ova Slika dana, al':