NovoMiloševačka Slika dana - 24.03.2010

Kasapi, pa još i kuršmiti ...

Kasapi, pa još i kuršmiti ...

    Opis: "ObJastnili" smo Vam, "di" je nekad' "uBeodru" bila Sentina kafana...
    Takođe smo Vam, u "mali trodnevni serijal ot:" 25.11.2009-te, 26.11.2009-te i 27.11.2009-te, "preKazali di" je nekad', isto "uBeodru", bila Živančeva "kasapnica"...

    "Jedared" su Joca Đukičin i Joca Bešlin - Batika, "kasapi poStruki, zapošljeni" kod Živančevi', "uzPut doKuće" ka Karlovu, a "posla" radnog vremena, "svrnili na po koji špricer" u "pomenutu kafanu"...

    U kafanu kod Sente, je oduvek bila domaća "atnosfera", pa se tako gostima "okolo" nogu, "redovno umiljavo" jedan, deb'o mačak. Umorni, "kasapi" su ćutke "izPijali špricer po špricer", pa se skoro čulo kako mačak "prede" i verovatno samo da bi "prikino" tišinu, gazda i' je "priUpito":

 • Jal' bi Vi "kasapi", mogli da "uŠtrojite" ovog', mog' mačka, al' stručno - baš "kav" pravi "kuršmiti" ( veterinari... ), a da Vam ne pobegne i da Vas ne izgrebe ?
 •     Čim je pogodba "pala" na po pet špricera, Joca je "odJedared skinijo" čizmu, u "koju" je Batika spretno, "sas" kolena ugur'o "uspavatog" máčka i to tako - da mu je samo "virijo" rep i "jajašca" !!!
      Senta je o'ma' prizn'o:

 • Dobro, dobro..., vidim da ste spretni..., pustite mačka, a ja plaćam špricere !!!
 • A ne..., sad' nema natrag, sad' je "gotavo"..., jer..., ako pustimo mačka, više ga nećemo u'vatiti..., a ti ćeš se mooožda "priDoMisliti" !!!
 •     I tako je eto, Sentin mačak - ost'o "brez" muškosti..., a "brez nužde"...

  Copyright © - Dragan Belić - All right reserved
  Link sponzora   Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po godinama !!!

  Ova Slika dana, al':