NovoMiloševačka Slika dana - 16.07.2012

Zamka za mišove i mišice...

Zamka za mišove i mišice...

    Opis: Posla zamke za komarce i komarice i izuma za vatanje mišova, pri čemu nisam ciguran da isti vata i mišice, ja vam predlažem da napravite drugačiju zamku. Ova vata i mišove i mišice, brez razlike, a vata i njiovu rodbinu. Sve! Čudo jedno.

    Daklem, treba vam obična glinena caksija za cveće, al da ima jedno dvadesetak cm u prečnik, jedan zdrav oraj i jedna daščica (može i šperploča, keramička, plastična ploča i sl), veća od širine caksije. Oraj prepolovite dužom, tamo di se spajaju njegove dve polovine. Uzmete polovinu oraja, okrenete caksiju naopačke, uspravite oraj i naslonite pažljivo ivicu caksije na vr oraja, tako da jezgro bide iznutri. Naravno, sve to radite na onoj daščici-ploči.

     Celu kerefeku stavite digođ u ćošak prostorije di ima mišova i mišica i... priča je gotova. Oni zdravo voledu oraj. Kad ga namirišedu, dođu da ga poju, provuku se ispod caksije koja je nageta i počmu da gricku oraj.

    Kako je ljuska skliska, čim oćedu malko da zagrizedu jezgro, oraj se pomeri, caksija sklizne i poklopi miša ili mišicu koji ostanedu unutri. Daščica je potrebna da biste sve to zajedno i neotklopljeno izneli napolje. Sa mišom, a i sa mišicom, radite šta oćete. Pozovite mačku, pa ga pustite ispred nje ili onu caksiju brzo pomerajte po daščici napred-nazad da ga ošamutite, ili malko samo otškrinite tek da promoli glavu ... i ondak vam dalje na volju, al' to je surovo i to ne volem, naročito kad su mišice u pitanju.

    Nemam sliku, pa zamoljavam Natzornika da, ako ima volje, to napravi po opisu i uslika. Mišica će sama već doći.

    Komlov

     NADZORNIKOV KOMENTAR NA PRILOG: - Komlove, "mlogo fala" za ovaj koristan i ekološki prilog i nadam se, da si zadovoljan "sas" fotografijama...

    "Kav" dokaz da je "mamak" u vidu "oraja zdravo, jako" dobar, prilažem sledeću fotografiju...

    Dok sam slik'o, muva je o'ma' navalila !!!

    Možda neko od "posetijotckinja" il' "posetijoca" zna neki ekološki izum, a za "sTamanjivanje" muva - "slobadno" nek' nam ga pošalje, pa da ga objavimo !!!

Copyright © - Komlov - All right reserved
Link sponzora   Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po godinama !!!

Ova Slika dana, al':