NovoMiloševačka Slika dana - 10.12.2012

Uskoro će biti dananje NM Slika dana !!!

Noćoske je bilo -15 °C !!!

    Opis: Od "subate prePodna", pa do "jučeraske poslaPodna", sneg je pad'o "brez" prestanka i to još uz "jâki veter" !!!

    Da stvar "bidne" još komplikovanija, "uKarlovo poslaPodna" je nestalo "štruje", što su 'lektričari opravili tek u "subatu" uveče...

    U toku noći "subate" na nedelju, "našo" selo je bilo "odCečeno odSveta", da bi tek u nedelju "poslaPodna, bijo odBlokirat" put do Novog Bečeja. U "ponedeljnik zajtra" je pročiščen put i do Kîkiînde, tako da "savobraćaj fukcijoniše", al' "zdravo, jako" teško, pošto nadležne zimske službe skoro da nisu ni čistile putove il' "kav" jesu, al' "sas" dignutom kašikom na jedno deset "centi" iznad druma, a "sôlju" i rîzlu, nisu ni bacali - "cigurno" je neka "dobra" taktika bila u "pitanje" !!!

    Što se tiče "sokaka" kroz Novo Miloševo, oni su uz pomoć "razPoložive, sevoske mekanizacije" i Mesne zajednice, o'ma' "razČišćavati" i to "počevu" od "subate poslaPodna", pa nadalje...

    "Jučeraske" je najveći problem "bijo" nedostatak 'leba, pošto pekarska vozila iz pravca Kîkînde i Novog Bečeja nisu mogla da dođedu "doNas", pa je nedeljnji ručak proš'o uz suv' "lebac" il' "podGrijat" iz zamrzivača il' domaći pečen u "lernu" il' krofne il' kifle, a bilo je i taze iz pekare Aurora, koja je radila "poJačato" !!!

    Ko je u "subatu" im'o lopate "zaSneg" na prodaj', taj je dobro i "zaRadijo" i cela "subata", a pogotovu nedelja je protekla u "čišćenje" snega !!!

    Bila je to prilika i da se "malko" i odmori i "proDivani" i čuje "novo", dok se čisti "flaster ispridKuće"...

    Oni koji nisu još doterali "marvu" u selo, morali su to "jučeraske" da "uRadidu", jer je sneg "poKrijo" ledine...

    "Kav" što vidite, "jučeraske poslaPodna" je čak i "malko Cunca" bilo...

    ..., doduše zubatog, al' ipak prijatnog...

    Nema šta - "stegilo" je !!!

Copyright © - Dragan Belić - All right reserved
Link sponzora   Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po godinama !!!

Ova Slika dana, al':