NovoMiloševačka Slika dana - 22.08.2015

Konkurs za nagrade - Teodor Pavlović !!!

Konkurs za nagrade - Teodor Pavlović !!!

    Opis: Konkurs za Nagrade "Teodor Pavlović" za životno delo i za najbolju knjigu raspisan je povodom tradicionalne kulturne manifestacije Dani Teodora Pavlovića. Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuje kulturnu manifestaciju Dani Teodora Pavlovića koja će se 16. put održati u septembru 2015. godine u Matici srpskoj u Novom Sadu i u Novom Miloševu.

    Manifestacija se održava u slavu i čast značajnog kulturnog pregaoca srpskog naroda Teodora Pavlovića (1804 - 1854, Karlovo, današnje Novo Miloševo), reformatora i obnovitelja Matice srpske, njenog prvog sekretara, urednika Letopisa, osnivača Galerije Matice srpske i prve muzejske zbirke, urednika više listova i novina, rodonačelnika žurnalistike u Srba, advokata, književnika, prevodioca...

    Povodom manifestacije, organizator tradicionalno raspisuje konkurs za Nagrade "Teodor Pavlović":

    Nagrada "Teodor Pavlović" za životno delo

    Nagrada "Teodor Pavlović" za životno delo je svojevrsno društveno priznanje koje se na predlog institucija, udruženja građana i grupa dodeljuje istaknutom pojedincu za vrhunske rezultate postignute u određenoj oblasti. Ova nagrada se daje za sledeće oblasti: nauka, umetnost, sport, privreda, poljoprivreda, javni (politički) rad.

    Nagrada "Teodor Pavlović" za najbolju knjigu

    Nagrada "Teodor Pavlović" za najbolju knjigu dodeljuje se za knjigu iz oblasti književnog, publicističkog, kulturno-istorijskog, naučnog i prevodilačkog rada objavljenu na srpskom jeziku u 2014. i 2015. godini.

    Žiri u sastavu: dr Mirjana Brković, dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović, književnik, uručiće nagrade u okviru manifestacije u Matici srpskoj u Novom Sadu.

    Knjige i predloge u po 4 primerka poslati do 15. septembra 2015. godine na adresu:

    Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo.

Copyright © - Dragan Belić - All right reserved

Link sponzora   Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po godinama !!!

Ova Slika dana, al':