NovoMiloševačka Slika dana - 03.07.2020

Duki i Švrć...

Duki i Švrć...

    Opis: Dobro kaže, "ona stara":

    - "Kerovi" su naši, najbolji prijatelji !!!

    Duki i Švrć', su se maltene tek upoznali i o'ma' su počeli da se "drûžidu" !!!

    Kad' bi uporedili dužinu "ljudckog" i "kerećijog" života, Švrć' bi "kav kêr", bijo nešto stariji od Dukija, jer je već "promenijo" mlečne zube, što drugom tek "predctoji" !!!

    "uDrugu polovinu" sedamdeseti' godina prošlog vêka, Mika Stanisavljev Prepeljan ( neki "kažedu" i Perpeljan... ), je "gajijo zdravo, jâko" dobre, lovačke "kêre" i to ptičare...

    Baš nekako "uTo vreme, Talijani" su bili česti gosti, našog', lovačkog' društva, a kako je to bilo, možete misliti, kad' su naši lovci tražili, da sâtnica "sas" njima, "kôšta" duplo skuplje, a "pod obrazloženjom":

    - Jer niko "neVole", da se po "cêli dân, jebova sas Talijanima" !!!

    I tako je "jedared" Mika, "bijo sas" njegovim, najboljim kerom, da se "jebova sas" pomenutim', što nije ostalo neprimećeno !!!

    O'ma' su počeli da "nudidu silne novce", za kera, što je Mika prvo "glat odbijo", al' kako je dân promic'o, ker je "bîvo" sve bolji i bolji, kad' su i ponudili Mîki, maltene cêlu, njegovu, godišnju platu..., "naŠta" je ipak prist'o !!!

    I svi su se radovali..., sem Mike naravno..., no ipak, mor'o je uveče da izvede lovce u kafanu, zadružnog doma, da i' "kav" časti...

    Spojili su neko'ko "astala isprid muzike" i prva pesma, koju su mu naručili, je bila:

    Pričali su.., da je Mika pognute glave..., "proPlako" celo, to veče...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora