NovoMiloševačka Slika dana - 13.01.2005

Letnji putevi...

Letnji putevi...

    Opis: U selu "više nema letnjih putova", svi su asfaltirani, no u jednom periodu izgradnje sedamdesetih godina prošlog veka, "usfalilo je novaca", te su u MZ "konstatovali" da "novci ležu u selo i da samo treba doći do nji', a ako kogođ neće snama, mi ćemo mu vratiti loptu, kad-tad...". Organizovana je akcija:

    Kuriri su "razletili" i razneli "na svaku kućnu numeru" pozive, sa sledećim sadržajem - otprilike ovako:     Moj pokojni Otac je prič'o, da kad bi neko, posle "drugog rata", "dobljav'o" takav poziv, "to moglo značiti - da mož' i da tuku...". Sasvim slučajno, drugim poslom sam se "desio", baš u ( broj kancelarije ), u vreme "akcije". Predsednik komisije je "namrgođen" nešto pisao, jedan od potencijalnih "udruživača" je stojeći, nervozno posmatrao stvari po kancelariji, držeći u ruci šubaru, u drugoj poziv, obučen u "kaput sas astragan kragnom". Tajac..., samo se čuje zahuktala, dobro naložena "furuna" i "pozvani" poče polako, al' sigurno i vidno, da se "znoji iznad obrva, a ispod nosa"...
    Odjednom, predsednik komisije "ni negledajući ga", pruži iskusno ruku da "primi" poziv - nastade kratko nadmudrivanje oko prihvatanja, da vidi "dal' mu se poziv trese, il' ne", najzad ga uzima, dlanovima "pegla po astalu", pogleda tekst, blago se osmehne - da da do znanja da je s'vatio o "kojim" je reč, "okruži ga uspisak" i poče razgovor:     Sagovornik se premesti sa noge na nogu, "pročisti" grlo, pa gledajući negde poludesno gore, kaže:     "Precednik" se začuđeno zavali u "naslon od fotelje", podiže ruke "uvis" i odma' ga prekide:     Domaćin uzdahne, pristade, potpiše, pozdravi, izađe u 'odnik "di drugi, po satnici čekadu nared" i jedan ga upita šta je "tamo radijo", pokazujući "izbečenim", uplašenim očima na ( broj kancelarije ). Ovaj sa vidnim olakšanjem, a znajući "šta sad tamo, tog čeka" veli, češkajući se "iza uveta":
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...