NovoMiloševačka Slika dana - 02.02.2005

Inflacija...

Inflacija...

    Opis: "Seovska biblijoteka"...

    1993-će godine, u "nesrećno, miloševićevo dobo", smo bili "sevetcki šampijoni" u "inflaciju" - da Vas ne "podCećam, uGlaviom, novci" nisu ništa "vredili. Prid sevosku" slavnu, na Sv. Iliju, Branko Belić, arheolog "poStruki", je napravio u "sevosku biblikoteku" izložbu miloševačkih ikona Svetaca. "Ondak" sam bio na "fukciji precenika obštine" Novi Bečej, a "društvo" mi je "pravijo diriktor" Poleta AD, fabrike crepa i keramički' pločica iz Novog Bečeja - Radojčin Momčilo - Moma Ludaja ( inače Beodran, mada je "živijo" u Novim" Bečeju... ). Kako je bilo "zdravo, jako vrućina", čim se zvanični "devo završijo", o'ma' smo "izišli" napolje, kad je i naiš'o jedan, ugledan "paor izKarlova", obučen u "letnjo, blagdašnjo" odelo, "sas" kratkim, "laloškim šiširićom naGlavu, priBačenim", lakim "jankelom naRamena" i rukama "naDupe"...
    Nekako "uTo dobo", kad' me ljudi "sretnedu" na "sokak", vašar itd, posle pozdrava, postojala su dva najčešća pitanja i to - Jal' šta ćemo? il' - Jal' kako ćemo?..., u smislu, sad' oma' da nas "dvojica" nešto da rešimo na "brzu" brzinu, al' za "trajno" - "ovaj" put je bilo:

    Po "Mominim" ponašanju sam "pridOsetijo" da kulja, kulja od besa ( Ludaje su i inače "priPoznate poTim", da "imadu" kratak fitilj... ) i "odjedared" ga je "prikino":     Ovaj je o'ma' "naPravijo onaj gest "sLaktom" i kaz'o:     A Moma "nastavijo":     Iznenađen odgovorom, zajednički sagovornik me je pit'o:     A "kav" krivac, je "malko zajIgro stopalama", napred, natrag" ( prsti - peta... ) i blago se smeškajući, "spustijo" je ton":
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...