NovoMiloševačka Slika dana - 01.04.2005

Televizori po rejonima...

Televizori po rejonima...

    Opis: Dom kulture - kod Šena...
    "Preknjuče" se "sIgrala" važna, "fuzbalska utaknica protivu" Španaca i većina je to "gledila priko" televizora "kući", no "sPočetkom" šezdeseti' godina prošlog' veka, "redko" koja kuća je imala TV aparat ( prvi u "selo", ga je im'o Marko Buša, dugogodišnji "diriktor" trgovinskog preduzeća Zadrugar... ), pa je "ondak" narod iš'o po "rejonima" da ga "gledi". Postojala su tri "rejona" i jedan je "bijo", baš kod Šena. Znate kako je to izgledalo - na "visoke nogare" je bila posta'ljena jedna drvena sandučina, koja je "sas" prednje strane imala staklo, kroz koje se "gledijo" TV, a "naMesto" brave, "naTa vrata" je staj'o katanac, čiji je ključ im'o "neki važan", pa se uvek "gledilo", šta on 'oće ( doduše, u početku je i postoj'o samo jedan TV kanal... )...
    E, tako sam ja "jedared, kav klinac bijo", kod Šena, "di" se pratila "fuzbalska utaknica" Jugoslavija - Čehoslovačka. Gubili smo, svi "ćutidu", pažljivo "posmatradu", kad je i uš'o jedan "Madžar, od starog kova", gospodin "pod šeširom" i "sas" palicom "uRuku". Im'o je pravi bas i učtivo je pit'o:

    Ostali mu besno, prvo kazali da ćuti, pa te što nije doš'o da "gledi odpočetka", te što i pita..., kad gubimo..., al' neko mu je i kaz'o:     Jačinu tona na TV su "navili do kraja", staklo na "vrata" nije dobro "dihtovalo", pa se malo čuo voditelj, malo staklo, opet su svi "ćutali" i "gledili", kad' "posla" jedno desetak minuta, onaj "novoPridošli" je "naNovo" pit'o:
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...