NovoMiloševačka Slika dana - 14.04.2005

Krave krenule...

Krave krenule...

    Opis: Već neki dan su krave "krenule" na pašnjake...
     Od ranog proleća, do kasne jeseni, tradicionalno krave svakog jutra odlaze, a "vraćadu se pridveče sas" pašnjaka. Interesantno je pogledati veličinu "vimeta" krava ujutro i uveče, kad je "naliveno". Mada pri povratku svaka krava zna gde joj je kuća, ipak je to prilika da se na "ćošak ljudi i žene nađedu i prozboridu po koju".
     Pašnjaci su na "severoistočnu" stranu sela, tako da deo krava mora da "priđe" preko glavnog "sokaka", no za "njinu" bezbednost "brinedu" kravari, "sas" svojim nezamenljivim pomoćnicima - "kerovima-pulinima"...
     Na jednom od "pravaca", pre neku godinu je bila jedna kravarka, Mađarica iz Bačke. Pred kraj "sizone", stalno je opominjala jednog našeg "domaćina" da je najzad isplati i tako do zadnjeg dana "ispaše" - zatraži ona pare, a "domaćin" je kaže:

 • Znaš šta - dosta si ti "izvukla" novaca od nas miloševčana, tako da ti ja nisam ništa dužan...

 •      Kravarka mu spretno "zapne nogu, strovali u jendek, sedne na njega ( "teška" kategorija... ) i opal" - tako ga je "zdravo" tukla, da je on poč'o "pridkraj" da viče "upomoć", no kako se niko nije obazir'o ( a, verovatno nije ni 'teo, a ni smeo da se umeša... ) reče da će sve "odjedared" da plati, što je "ovu" još više "razbešnjavalo". Kad je prestala "sas tučnjavom, iziđe iz jendeka" i zadihano veli:
 • No sad'..., ti ne treba ništa platiš...
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...