NovoMiloševačka Slika dana - 28.04.2005

Kestenje...

Kestenje...

    Opis: Drvored "diviji kestenôva", a na "Glavni sokak"...
    Pre više od trides't godina, ondašnji saziv Saveta Mesne zajednice, je "diGuđ izČačko" sadnice "divijog" kestenja zaBadava" i "poDelijo" meštanima na "glavni sokak", da i' zasadi. U "početak" je to "zdravo, jako, lepo izgledalo, no "ondak" su počele nevolje...
    Sad' trenutno, kako vidite "naSliku"..., lepo izgleda, već je poč'o da cveta, "sokak" izgleda "jednako", al' samo da prošetate "flasterom ispodKuća, vidićete" da je "korenje" počelo da izdiže "ciglje" po "flasteru, pa čak i temelje od kuća, a da ne pominjemo i "ćuprije priko jendeka". Dalje, oluci "naSvaku kuću" su puni "lišća" i plodova kestena, još od prošle "sizone". Plodovi sporo "trulidu", pa i' još ima po "jendecima" i travnjacima, a "granje dodiriva" 'lektrične žice, telefonske i kablove od "kabelske" televizije.
    Nije kraj..., kad' je najgore ?
    Najgore je "uJesen", kad' počne da opada i lišće i kestenje zajedno, pa "ondak" svi "to "čistidu uJendek", pa "uPalidu"..., e "ondak" celo Miloševo, a "poGotovu", kad' nema vetra, "bidne" u "dim".
    Kav' da se "dogovoridu", učitelji "ondak" na "časove" likovnog', "tražidu" da deca "donesedu" kestenje i čačkalice, da bi pravili "čovečuljke i ko zna šta još", pa se malo smanji količina plodova po "sokacima", al' se "zaTo" na "kratke" i "dugačke, školske odmore", deca "gađadu sas" istim, pa "bidne poRazbijani pendžera", a Bogami i lepi' čvoruga po glavama ( baš lepo "ispadne" čvoruga od kestena... )...
    "Za čudo"..., svaka, "nova, sevoska" vlast, je "brânila" to kestenje, pa su "redki" pojedinci, koji su "počupali" to "drveće", uvek "najIlazili" na "osudu, naMesto fâle", uz legendarnu rečenicu:

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...