NovoMiloševačka Slika dana - 06.05.2005

Brava od Stojadina...

Brava od Stojadina...

    Opis: "Ručica" za zaključavanje vrata kod Stojadina - "iznutra"...
     Dva su lika iz ove priče - Braca Ćirka, visok, mršav, po struci profesionalni vozac, okoreli neženja i strastveni "kartaroš"... Drugi lik je Bogomir Šijak, koji je uvek bio "napredan" - kako bi Vam ga opis'o - najbolje, opet kroz priču... "Kav" mali, Bogomir je odrast'o na salašu i retko su ga dovodili u selo. "Izmed" dva "svecka" rata u prošlom veku, u centru Beodre su se nedeljom održavale pijace, kad su i svi dućani bili otvoreni. Jedared dođe Bogomirova mati "u selo na pijacu", pa "izmed ostali", obiđe "šiširdžijnicu" i zatraži šešir za dete od pet godina. Sledeće nedelje ponovo dođe i veli trgovcu da je šešir mali, pa da ga zameni za jedan od dete od sedam godina i tako sledeći' nedelja "dodoše" do šešira za dete od jedanaest godina, kad je trgovac rek'o da ona dovede to dete u selo, da vidi, "kol'ki je taj glavat"...
     E, sad dolazimo do glavnog - Braca Ćirka je među prvima u "selo" kupio Zastavu 101, popularnog Stojadina, 'de se po prvi put, kod domaći' vozila, pojavio "mekanizam" za zaključavanje vrata "iznutra", baš "kav ovaj nasliki". "Posla" jednog velikog noćnog kartanja, Braca ponese Bogomira kući i kad su stali, pita ga Bogomir kako se izlazi iz "afta". Braca onako na brzinu kaže da treba da prvo "iščupa ono crno", pa onda za kvaku... Bogomir uvati "to crno" i bukvalno ga iščupa skroz napolje, pruži "prid nos" Braci i upita:

 • Šta si reko dalje?

 •      Braca, onako "pre-tamparamentan", grlat "sas promuknutim" glasom, mu "poskida sve odreda po rodovima", pa kad je "vidijo" da ovog to ne "tangira", reče mu završnu:
 • Iziđi..., da te ne gledam više - GLAVONJA JEDAN...
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...