NovoMiloševačka Slika dana - 09.05.2005

Tašta...

Tašta...

    Opis: "NaSliku" je moja, draga tašta, Danilka Subotički ( pravilnije, "po miloševački - SubAtički"..., od Papulini'... ). Zamislite, čak je nisam ja "uSliko", već moja starija ćerka Hristina, a ona, "kav" da meni govori - dobro je zete, predajem se, neću ti više nikad "sPûšćati" !!!
    I stvarno, kako ima priliku, stâlno mi nešto "zavuče", onako "telegentno" !!!
    Recimo, održim govor maturantima "osmacima", na "njinu završnu večeru", izmamim aplauz, da bi mi "posla" ceremonije kazala:

    Naravno, bilo bi tu još dosta tôg' da se napiše, no evo, jednog, od njeni' najbolji' "štôsova"..., naime, od 1992-ge do 1996-te sam "bijo" na "fukciju precenika" naše, novobečejske "obštine" ( vezano za predhodnu priču, je da smo bili jedna od "14-jst" opozicioni', od ukupno 186 "obština" u "ondašnju Srbiju", dok još nismo, "kav" pobedili NATO, pa izgubili Kosovo... ) i kad' je to čula njena, rođena sestra Vinka "sas" Cetínja, koja je tamo "uDâna" i živi preko trides't godina, rešila je da me poseti. Znate kako je to kod crnogoraca, kad' je reč - zet "rukuvodijoc" i ona je o'ma' dobila na rejting'...
    "Subata prePôdna, slabodan" dân, a ja sam "ondak" 'opra'ljo usisivač ( nije baš, da "volem" da se "bakćem, sas oTim" stvarima, al' kažem..., "bijo" sam "siromaški, opozicijoni precenik", pa nisam im'o "ni za majstora"... ) i taman, kad' sam ga "sastavijo" i prob'o ga kako râdi, tad' se i pojavila tetka, na "ulazna vrata" i kad' me je "vidila" šta radim - "naČisto" je "blokirala" !!!
    A ja, da bi se, "kav mâlko našalijo" i "kav" opravd'o, sam "joj" kâz'o:

    Tetka je pogleda besno u Jasminu, još uvek ništa ne govoreći i da bi sve bilo "začinjeno, uTu konplikovanu situvaciju", pojavila se i moja tašta na "vrata, vidila" šta radim, pa je kazala:

    I šta ću, "terâj" sa "uSisavanjom", do kraja !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...