NovoMiloševačka Slika dana - 26.05.2005

Štranjke...

Štranjke...

    Opis: Svako iole ozbiljnije paorsko domaćinstvo, "kav" obaveznu "rikvizitu ukući mora imati štranjke", koje "služidu" u različite svrhe, a najnezgodinija je za, "nedaj Bože" - vešanje; što kaže Jova Buljko:

    Tek što se "oŽenijo", Žika Ludaja "je priselio" kod ženinog strica Vase Lebrcke, koji je sam "živijo", a baš "malko" unakrst mu je i tašta imala kuću. "Posla" je srušio Vasinu kuću i "napravijo novu novcijatu", no dal' zbog blizine "tazbine" il' nečeg drugog, ulavnom sve je to "odjedared" prod'o i "priselio se" čak u Novi Bečej...
    Vasa je "bijo" neženja i proš'o je, što "kažedu celi svet", "bavijo" se svim i svačim u životu i volo' je društvo i šalu. Mog'o je da sedi i "divani" sa klincima, al' i "starijim" od njega, a evo jedne njegove čuvene izreke, na Žikino prebacivanje da mu je stalno otkopčan šlic:     Dok je još stanov'o "tamo", jedne zime Žika proda nekom staru peć za centralno "girjanje", pa me je zvao "upomoć", da pomognem oko utovara na "afto-prikolicu". Brzo smo mi to utovarili, uz pomoć nekavi' plastificirani' "štranjki", koje su se "zdravo" dopale kupcu, pa je zamolio da i' ponese, zbog istovara - kaže Žika, onako "ozbiljno":     Vasa brzo odgovori:
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...