NovoMiloševačka Slika dana - 05.06.2005

Rani paradjz...

Rani paradjz...

    Opis: "Koji" ima plastenik, trenutno ima i paradajze veličine "oraja" il' morčiji' jâja...
    "NaSliku" dana, pod naslovom Debeli Jovica, od 09.04.2005-te, pomen'o sam mog' komšiju "izaKuće" Bandiku..., e..., pre neku godinu, baš u ovo "dôbo", im'o je u "bašću" na otvoreno' paradajze. Lepo su napredovali i "jedared" me je "zustavijo", kad' sam "krozBašću" iš'o prema plasteniku i pit'o me je, kako moji paradajzi. "OdGovorijo" sam mu, kako će za koji dan plodovi "zaRuditi", a on mi je "sas" prstom pokaz'o na njegove, kad' ono, jedno pet, šest komada su već brili, crveni i zreli !!!
    Na brzinu mi je proš'o "krozGlavu", ceo moj trud "okolo" plastenika, postavljenje folije, ispod koje "ide" sistem kap-po-kap, tečno đubrivo, uvijanje biljke oko kanapa, kidanje zaperaka i "šta sve još", a on je "kupijo" râsad na "pijace" ( znam i od koga... ), samo i' "zaSadijo, udarijo kôlje" i eto rezultat'...
    Ništa..., "poFâlijo" sam ga i "očo" do plastenika, onako "u čudu", pa sam "gledijo" moje paradajze, "jâka" stâbla i "lišće", veliki plodovi, sve po propisu, no, nije bilo "niJednog", a da se "barem mâlko zaCrvenijo"..., kad' sam i čuo komšijinog unuka Andreja, kako govori:

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...