NovoMiloševačka Slika dana - 15.06.2005

Lala OKej..

Lala OKej..

    Opis: Ovo je bila kuća Lale OKej-a, na "Glavni beodranski sokak - numera" 32...
    Dok je "bijo med' žîve", Lala OKej je izgledom odudar'o od ostalog' sveta - trade mark su mu bili šeširi ( "kažedu" da je "mlogo pûti kasnijo" na "nekakve obaveze", jer nije mog'o da "namesti" šešir kako je 'teo... ), ispod koji' je negov'o velike "pokumpore" ( zulufe... ) i to skroz "doBrkôva", iznad koji' je imo nos "a la Cezar". Omiljena uzrečica mu je bila OKej, pa su mu, baš "zaTo", pored "špic", dodali i tak'i "post-špic namet"...
    Početkom devedeseti' godina prošlog veka, država je počela "sas vraćanjom" oduzete zemlje "posla Drugog rata". Tad' je "pune ruke posla" im'o Rale Simić, "geometer ovdašnji. Zustavijo" njega "jedared" Lala OKej, na "glavni sokak", pa mu je kaz'o:

    "Prošlo to" nekol'ko godina, kad' "uPoštu" su se opet "našli" nji' dvojica, no "ovaj put" Lala je ovako kaz'o:     Prvom prilikom, kad' je iš'o u Novi Bečej, "očo" Rale u sedište "obštinske komesije" za vraćanje zemlje, kod Bandića ( isti je i oduzim'o zemlju, tako da je im'o bogato iskustvo... ) i kad' mu je rek'o, za "kojog" se interesuje, ovaj je "sumljivo zavrtijo" glavom i rek'o da "taj" verovatno nema ništa za vraćanje. "Posla" ponavljanja prezimena, pa "srednjog" imena, pa imena, a ono stvarno, "nađoše" ga, Bandić je "iskolačijo" oči, onako "iza debeli' cvikera", pa je prokomentaris'o:     A Rale mu je 'lâdno "odGovorijo":
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...