NovoMiloševačka Slika dana - 06.09.2005

Ljute papričice...

Ljute papričice...

    Opis: Na "konac nanizane", crvene, ljute papričice...
     "Sizona" je branja paprika i spra'ljanja svi' specijaliteta i zimnice "odNji'". Ovo su one sveže, baš zdravo ljute i samo se "malko naniže" da bi se što pre "potrošile", dok se ostale "mećedu u dunstflašu"...
     Pis'o sam već o surovim šalama, po kolekivima tipa mašinski' zadružni' "radijonica", pa su tako "jedared" iz miloševačke ZZ, "kamijonom u nabavku" razni' delova, putovali moj ujak i Mane Bosanac, inače profesionalni "šofer". Naravno, "uzput" su ogladnili, pa su "načeli torbe", što su im G-je "napakovale zaUsput". Kako je Mane "zdravo bijo zavuzet šoferiranjem", ujak mu je "pravijo pijace" ( zalogaje 'rane "naLebac sas" različitim 'ranljivim sastojcima - inače to se uglavnom pravi deci - da bolje "jedu"... ).
     I sve je bilo u redu, dok u jedan zalogaj ujak nije "stavijo" jednu celu papričicu, "kav saSlike", pa "turijo" Manetu u usta. Kad je ovaj "đipijo sas sica", pa poč'o da "vrluda drumom", onako "sas izbečenim" očima, otvarajući "pendžer", da bi "izbacijo ljutinu" , pa kad' je usp'o, odma' je "ograjso":

 • ŠTA TI JE OVO BOLAN - MA ZA CRIJEVO ME UGRIZLO ?!?!?
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...