NovoMiloševačka Slika dana - 03.11.2005

Prošo oktomber II...

Prošo oktomber II...

    Opis: Metalni novci "iliti banke", kako se to nekad' zvalo...
     "Kav" što sam to juče napomen'o, "posla oslabođenja Drugog rata", se nije smelo "makar šta" pričati, inače moglo je lako da se desi, da Vas "poje pomrčina"...
     "uTo dôba", Draga Beljušika je jedini u selo im'o "mešinu" za "štancovanje" lima, mada je bilo pravi' limara, a on nije "bijo" limarske struke, pa mu je to, "zdravo, jâko mlogo" značilo, za kućni budžet. Kad' "guđ" bi "obavijo" tako neki pos'o, on bi "ispratijo" mušteriju na "sokak" i onda se "falijo" komšijama:

    "Jednu" noć' u "sitne sate", neko je poč'o da mu lupa po "pendžeru" i kad' ga "otvorijo", im'o je i šta da vidi - došli mu oni "brkati, pod kožnjim kačketima, obučeni u kožnje mantile, stegnute oko pasa kožnjim apasačom" i nit' - "dobarVeče", nit' - "dobroJitro", neg':     Onako bosonog, Draga je brzo otrč'o, otključ'o "avlinska" vrata, pa je odv'o "drugove" u bivši "špajiz", prostoriju "dva sa dva, di" je "posred silnog krtoga", bila posta'ljena ta "mešina". Kad' su vid'li o čemu se radi, "oni" su ga pitali:     Beljišika je o'ma' "proTolmačijo":
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Link sponzora   Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...