NovoMiloševačka Slika dana - 15.11.2005

Kopanje kanala...

Kopanje kanala...

    Opis: Tek iskopan' i uredno obeležen', "sas" propisnim "savobraćajnim" znakom - kanal...
    Moj najbolji "pajtaš" Slobodan Isakov - Perkov, "opatekar ovdašnji, zdravo vole" druženje, kafane, muziku, naročito tamburaše. "Jedared" sam usp'o da ga "privarim" i odvedem da sluša veliki hor, od "stoDvajs't" članova, pa mi je "priGovorijo" - da to neće valjati", jer mu se "zdravo, jâko svidilo", te će "odCad", kad' se "nadere", tražiti da mu peva "celi" hor, a ne samo tamburaši !!!
    "OdTad", u "širu okolinu", ga sve tamburaške "bande" dobro "poznajedu", jer traži "odNji", da "pevadu horski" i teško nekom od sviraca, ako zabušava, jer kad' Perkovi "uzmedu malko uGlavu" i inače nije svejedno...
    E, kako to "život piše romane", ustanovi on "jedared", da su dva, od pet članova jedne od tamburaški "bandi" iz Kikinde, njegovoj ženi Slavici, vrlo bliski rodovi, koje ona u životu nije upoznala, pa im je "ubrzo posla" tog' "uPriličijo" susret, naravno u "kafanski ambijenat". Od "ondak, uglavnom su mu oni svirali, pa i' je pozv'o jednom prilikom, da mu "sviradu" kući, a za "našo" društvo. U zakazano vreme, stigla su tri "mokrinčana" i samo jedan kikinđan - ženin mlađi ujak, a "starijog" nema, pa nema. Kad' smo se već u "neka doba" dobro "zaukali", eto i njega. Čim ga je "spazijo", Slobodan je "drêkno" na njega, onako strogo:

    A uja je baš pravi Kikinđan, mali, debeljuškast, "brezVrat", je poč'o da se pravda ( da bi bolje čitali po "kikindski", velika "zatamljena" slova, čitajte "sas dugačkim" naglaskom... ):
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Link sponzora   Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...