NovoMiloševačka Slika dana - 10.12.2005

Pomozite G-dji Žunić...

Pomozite G-dji Žunić...

    Opis: "Bevodranska" željeznička stanica...
    Pre neki dan sam "primijo" e-mail, "sas sledećom" molbom, pa ako možete - pomozite...

      Dobar dan gospodine Belicu
     Da li ste svojevremeno, pre otprilike mesec i po ili 2 primili moje pismo?
     Ne znam da li ste mi odgovorili, posto je adresa bila na yahoo, a tamo sva pisma sa adresama firmi idu u neki koš.
     Pisala sam Vas, nadajuci se da cete mi moci pomoci u vezi 1 jutra zemlje koji sam nasledila od mojih, a koje je jedino preostalo jutro, od 20-tak jutara, posto su ostala predata drzavi.
    Ono se nalazi negde tkr na kraj sveta, posto je komesacijom dodeljeno umesto vinograda, a upire u kanal, na sredini je ulegnuto i ima ponekad malo vode, a levo od njega je bila neka ogrooomna njiva, verovatno zadruzna. Par godina je to radio gosp. koji je tada drzao ducan, po nadimku Čipkar, ali nije ispostovao dogovor i nije nam nadoknadio dogovoreno. Posle smo se kod njega raspitivali, da li neko radi i on je rekao da radi, ali ne zna ko.
     E sad, meni bi puno znacilo, ako biste mogli saznati, ko radi tu njivu i dati mi kontakt telefon. Ja sam u obavezi da placam porez i dugujem vec dosta, posto mi je u pocetku poslata pogresna uplatnica sa brojem predmeta za kucu u Zmaj Jovinoj, pa tako ode mojih .... dinara u bunar.
     Ta zemlja izgleda da bas nikom nije dobro donela, ali znam da su se nekada moji preci zbog nje odrekli mnogo cega, pa iako ni put do nje ne umem da nadjem sama /isli smo negde nakraj Beodre levo, pa pored neke stare zeljezničke stanice valda, pa ihaaaj svuda oko pola sata / ne bih da je se odreknem i prekinem lanac losih investicija :P/. Pored toga ta njiva je lepa izmedju ostalog i zbog toga sto je udaljena od civilizacije.
     E sad, da ne zaboravim da se zahvalim na lepim slikama i komentarima.
     Godinama mi je mati pricala, kako se njen deda selio u vreme poplava iz vetrenjace i spavao kod drugih, jel se podig,o patos. Pitala sam je gde se nalazila ta vetrenjaca. Odgovorila je da je prema Bocaru i da nije bilo drugih osim te jedne.
     Tako sam uspela, ne nadajuci se da zavirim u proslost preko one slike, jer to verovatno bas ta vetrenjaca iz price.
     Onda bilo je tu kanda i moje rodbine /R Vlahovic/, koju nikada nisam upoznala.
     Taj mentalitete novomilosevacki i govor dobro mi je poznat, jer su me malu zimi po par meseci cuvali deda i baba, a znate i sami da se rado secamo tih svojih ranih godina.
     Puno vas pozdravljam i zelim da dugo trajete i predlazem:
- peci zidane kao tema /nasu je babin muz razrusio, jos dok je majstor nije ni zavrsio, posto je baba pobegla od muza kod brata, tj mog dede, pa je majstor morao isponova...
- ona turska crkva Araca?
- pa slano jezero

     Pozdrav
     Zorica Žunić
     Novi Sad

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...