NovoMiloševačka Slika dana - 29.12.2005

Teška ludaja...

Teška ludaja...

    Opis: Po ujakovom crvenilu i izrazu lica, možete zaključiti, kolk'o je teška ova ludaja...
    Ujakov "pranDéda", a moj "čukunDéda", Pera Berbakov je "bijo" vrlo šaljiv čo'ek po prirodi i stalno je "pravijo kake" smicalice. Kod njega je godinama "radijo" Jozef, jedan Švaba "izBočara" ( tad' je Bočar "bijo" čisto "švabsko" selo... ) i to "počevu" od proleća, čim "krenedu" poljski radovi, pa sve dok "nePadne" prvi sneg. Kako "uTa" vremena "savobraćaj izmed" sela nije funkcionis'o "kav danaske", sem kakvi' praznika, uglavnom je "boravijo" kod deda Pere, a jedino "priko" zime je "bijo" kući i to kad' ide il' dolazi, iš'o je "peške" !!!
    I tako je jedne godine "uJesen, odJedared" je pao "zdravo, jâko" veliki sneg, Jozef se "spremijo zaPut", deda Pera ga je "isplatijo" i kad' je 'teo da krene, "zamolijo" ga je sledeće:

    Možete misliti, kako se Švaba "patijo soTom" ludajom, a da bi stvar bila još gora, deda Pera mu je "zdipijo" rukavice, pa su mu ruke "zêble" skroz "doBočara". Prob'o je on, da je "metne naGlavu", al' "neMož" - teška je..., pa "ondak" onako na kuk, "sas" jednom rukom..., tako je "klizila" i jedino je mog'o da je nosi na stomak, a stomak velik', a ruke kratke...
    "Celim putom" je psov'o Nančiki "sve odReda" i kad je "mrtav, umoran" najzad stig'o kući, upit'o je - što je poBogu "iskala" tako veliku ludaju, pa da je on po ciči-zimi "peške" nosi "uRuke" od Karlova skroz "doBočara" ( oko 5 kilometara razdaljnine... ), "naŠta" je Švabica "ograjsala":
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...