NovoMiloševačka Slika dana - 21.05.2006

Napredne agro teknologije II...

Napredne agro teknologije II...

    Opis: Ova "aperacija se zove" - košenje rasada duvana "naMeru"...
    Jedan od najveći' proizvođača duvana u "selo" je Dušan Popov - Gedža, kog' smo u vezi "sas" ovim poslom predstavili još prošle godine "naSliki" dana od 23.03.2006-te. Tad' sam ga "zamolijo" da s' vremena na vreme javi kad' se nešto radi u vezi "sas" tom proizvodnjom, no evo prošla je jedna "cela" godina, a on se tek sad' "setijo da zove"...
    "Mešina" "poSred" fotografije je klasična kosačica za travu, koja je posta'ljena na pokretne nosače i koja kosi rasad duvana na "određenu meru". Za "daljni" proces, jako je važno da isti "bidne" jednake veličine iz više razloga, a najznačajniji je da se "odcecanjem" vrha postiže ubrzan razvoj korena biljke, što je jako bitno pre rasađivanja "naNjivu". Ovo je već drugi put da se ponavlja ova "aperacija", a kako sad' pojedinačno izgleda rasad, pogledajte na "sledeću fotografiju":

    Već sad' se vidi kako je korenov sistem gust, jak i zdrav, tako da će se za nekol'ko dana početi "sas" rasađivanjem...
    Kad' je sve bilo "gotavo", pit'o sam ga dal' će sad' onaj "isečkani" duvan iz "košare od kosačice isušiti", pa probati da "zavije u cigaru. Odgovorijo" mi je da neće, jer u "ovu fazu proizvodnje" još uvek nema dovoljno nikotina !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...