NovoMiloševačka Slika dana - 15.10.2006

Udžbenici za veronauku...

Udžbenici za veronauku...

    Opis: Evo još 'ednog priloga, "našog" saradnika - Saše Stokića !!!

    Posle šest godina od uvođenja veronauke u naše osnovne škole, Ministarstvo prosvete nije objavilo udžbenike za versku nastavu. Većina eparhija Srpske Pravoslavne Crrkve je izdala udžbenike za svoje potrebe.

    Za banatsku eparhiju, tog posla se poduhvatio Nikola Budišin, rođeni novomiloševčanin (a odakle bi drugo i bio!?). Do sada je napisao šset udžbenika, za nastavu od 1. do 6. razreda osnovne škole, a u izradi su udžbenici za 7. i 8. razred osnovne škole, kao i 4 udžbenika za 4 razreda srednjeg obrazovanja.

    Nikola Budišin, od oca Branka i majke Radojke Budišin, sada je apslovent Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, a završio je Bogosloviju u Sremskim Karlovcima 2002 godine.


    Udžbenici su izdati sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa banatskog G.G. Nikanora, od strane Eparhijskog Upravnog odbora Srpske Pravoslavne Eparhije Banatske.

    Svakoj devojci se posle dobre kafe kaže: "E sad možeš da se udaš!", a mi ćemo Nikoli, posle ovih 6 udžbenika reći: "E sad možeš da se ženiš!". A da li će nas poslušati... Videćemo!

Copyright © - Saša Stokić - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...