NovoMiloševačka Slika dana - 13.11.2006

Rezanje kupusa II...

Rezanje kupusa II...

    Opis: Evo i ilustrovane, kratke "teknologije", za one koji nisu imali prilike da se "bavidu sas rezanjom kupusa"...
    Po "mutnoći" na delu fotografije vidite koji je pokretni "devo" na "ovu drvenu napravu" i "di se stavljadu" glavice kupusa. Ispod je nekol'ko redova "nožova" čvrsto stegnuti' u postolje, koje se posta'lja na dve 'oklice, a ispod je sud u koji "isPada" izrezan kupus. Isti se ondak ređa "uKacu" ( "naSliki" je plastična, a naravno bolja je drvena... ) i blago nabija "sas" maljom, čije "sapište vidite kako viri "izKace". Kad' se napravi sloj visine "pedlja", postavi se nekol'ko "neUrezani' glavica" kupusa ( za prokole, od čiji' se listova najčešće "pravidu" sarme, a mož' i da se "jedu"... ), pa "ondak" se nasta'lja "sas" redom "uRezanog" kupusa i tako do "gorena. UzPut se mećedu" različiti začini, "kav" što je biber u zrnu, kim, so, "lorber" ( lovorov list... ) i povrće "u vidu šangarepe", krišaka jabuke i sličnoga. Kad' se "sOtim kaca" napuni do "vrja, ondak" se sve to "priLije sas" vodom, što "daje rasol"...
    Nekim domaćinstvima je to post'o "biznis", pa "mlogo uRežedu" i tačno se zna, k'o ima "lep kisali kupus il' prokole naProdaj". Tako je jednoj domaćici dobro išla prodaja, sve dok "jedared prid" mušterijom nije otvorila "kacu", a ono "gorena" na površinu kupusa "leži jedan crknut" miš !!!
   Brzo ga je brzo "zGrabila sas" šakom i bacila "negdi doZida, a izaKace", komentarišući kako je to "bijo" - neki veliki "LORBER":

    Dok se "okrenla", mušterije više nije bilo, a "zaČudo" - više joj niko, nije ni "dolazijo" u "kûpnju"...
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...