NovoMiloševačka Slika dana - 21.06.2007

Komšijske posete...

Komšijske posete...

    Opis: U nedelju 17. juna 2007. Novo Miloševo i pravoslavni hram u Karlovu (Dragutinovu) posetio je mešoviti hor iz Mola. Hor nastupa pod vodstvom dirigenta Olivere Divljak ( rodene Romić). Ova divna grupa mladih ljudi nosi ime po svetitelju Savi (Svetozaru) Trlajiću, rodom iz Mola, o kome smo pisali na našem sajtu ( tekst i sliku možete pronaći u arhivi slika dana).

    Dve stvari su interesantne:

    Mol i Novo Miloševo su udaljeni svega nekoliko kilometara (mislim da nema ni deset) a zbog nepostojanja mosta, da bi se videli i družili, Miloševčani i Molčani moraju da putuju šezdesetak kilometara. Nadamo se da će nas most koji se gradi, a čiji je kamen temeljac udaren prošle godine (potražite u arhivi slika dana) više zbližiti i da će ovakve posete biti češće. Ićićemo i mi kod njih ako nas pozovu, jer i mi imamo šta da pokažemo.

     Druga intresantna stvar jeste da nas Miloševčana ima na sve strane, pa tako i u ovom horu peva jedan Miloševčan, gospodin Milan Popov ( od Ikelini), na slici sleva na desno drugi muškarac u crvenoj košulji. I njegova supruga je iz Miloševa, Nataša (rođena Rajnović, ćerka vaspitačice Matilde i geometra Đoke).

    Bilo nam je lepo, a poziv da nam opet dođu uvek je otvoren!

    Puno pozdrava

    Nikola Budišin

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...