NovoMiloševačka Slika dana - 14.09.2007

Prevencija - zdrava ishrana...

Prevencija - zdrava ishrana...

    Opis: Gledajte - "neMož" skoro ništa više kupiti od 'rane, a da "naNju nePiše" - DIJET, a čak je i naš čuveni "novoMiloševački" proizvođač mlečni' proizvoda MLEKOBEL u trend', pa je "naPravijo" - LIGHT verziju jogurta, što mu dođe isto !!!

    Nasta'ljamo mali serijal na "temu" - Prevencija bolesti krvnih sudova i to pod tačkom:
    

 • Zdrava ishrana (4-5 manjih obroka dnevno)
 •     Evo prevoda šta to tačno znači, kad' nama "Milošefčanima", a "pogotovu Milošefčankama kažedu" ono "zdrava ishrana" - to Vam znači da "jete" ( jedete... ) samo "postno" i da se nikad' ne "naJete do kraja", već da ostanete "poluGladni" ( paz'te na zamku - neki će Vam govoriti "poluSiti", što nikako nije isto !!! )...

      Dalje, tu se vrlo "blizu priMiče" i najopasnija reč u vezi "zdrave ishrane", a to je "DIJETA", što u prevodu znači - da "neJete" ama baš ništa !!!
      "Tvrdidu" neki da ta "DIJETA" nije baš da se ništa "neJe", al' kad' pažljivije pogledate šta Vam tu "dozvoljavadu da jete, ondak" o'ma' s'vatite da to u stvari nije ništa, pa Vam je bolje da ni "neJete uobšte" !!!

      Što se tiče onog "(4-5 manjih obroka dnevno)", sve odgovara sem jednog, a to je "manjih" !!!
      Jal' vidite - opet "probadu" da Vas "naVučedu" na ono "poluGladni - poluSiti" i šta im znači ono "obroka" ?
      "Obrok" je kad' se "propistno naJeš za fruštuk", ručak il' večeru", a sve izmeđ' može biti samo "jauzn" iliti užina, al' to je nešto onako sasvim "malko", čisto da se vrati apetit, jer je to ipak "velik vremenski zazor izmeđ glavni" obroka, pa da slučajno "neBi" došlo, do "neDaj" Bože - "priGladnjivanja", što je nešto najopasnije što Vam se u životu mož' desiti, pa "posla tog neMogu" da Vas "naTeradu" da ponovo "jete" kako treba !!!
      Tu još postoji posebna kategorija, koja je "zdravo jako" važna, al' ipak "neSpada" u glavne i izmeđ' glavni' obroka, a to je - "poVečeravanje", koje se javlja, ako se "posla" večere, a pre spavanja pojavi jaka glad i to tak'a da se "neMož" zaspati...

      I pored sveg' nabrojanog, neki "odNaši uDaridu u DIJETU, kav" što je to "uRadijo opatekar sevoski" - mr ph Slobodan Perkov, pa sad' za njega "pričadu":

 • Ala je "izSlabijo" - grozno ga je i pogledati !!!
 •     I eto..., "ondak" probajte "zdravu ishranu" u Miloševo - radi prevencije !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...