NovoMiloševačka Slika dana - 27.11.2007

Baš je mali ovaj Svet, sve manji...

Baš je mali ovaj Svet, sve manji...

    Opis: Zamislite da Vam se desi, "kav" što se meni desilo, da "pridVeče" vozeći "bicikli" kroz "Šećerov sokak" ( Štrosmajerova ulica... ) "zarad" zdravlja i kondicije, "poSred" vožnje "zaZvrji" mobilni...
    "NeVoljno" sam "turijo" ruku "uDžep i izvadijo" telefon, kad' ono:

 • Da ?
 • Dragan Belic ?
 • Taj sam...
 • California..., San Diego..., doctor Ninkov...
 • Oh doctor..., I am driving my bicycle in the street...
 • Are We talking in English..., or Serbian ?
 • In Serbian...
 •     I tako smo se dogovorili, da me nazove na kućni telefonski broj za "petnajestak" minuta...
      "Siti smo izDivanili", a o čemu - najbolje možete saznati, ako pročitate doktorov e-mail, koji mi je "stigno posla" razmene "atresa":

      Postovani,

      Pokusao sam par puta da Vas dobijem putem phone, ali nije islo.
      Cak sam jedno vece iz California, USA zvao Vasu Police Station, ali nisu znali Vas phone no.
      U phone book je Vase ime i prezime, ali se javlje jedna starija Gospodja na madjarskom language. Sada znam da sam pogresio kod poziva. Nisam dobro zvao.

      Inace Vas site redovno pratim.
       IZUZETAN JE I NEKAD ME DO SUZA ZASMEJE.
      ODISE LALOSKIM HUMOROM TOLIKO SPECIFICNIM DA GA SAMO LALOSI MOGU RAZUMETI.
      PORED TOGA I JEZIK KOJIM PISETE JE TOLIKO KARAKTIRISTICAN ZA DEO BANATA, DA SAM SE ZAPANJIO KOLIKO STE GA VERNO PRENELI NA VAS SITE.
      ISTIM JEZIKOM SE GOVORILO, A I SADA SE GOVORI U MOM RODNOM SELU KAD SAM BIO DECAK, A VEROVATNO SE I SAD GOVORI SLICNO.

      Inace ja nisam niti iz Beodre ili Karlova po rodjenju, ali sam iz Vaseg komsiluka iz Padej-a.

      U svet sam otisao jos 1987 odmah nakon zavrsetka Doctorske Disertation, a ziveo sam sa familijom (supruga i troje dece) u Nemackoj, Grckoj, Hollandiji i konacno u USA. Zadnij 9 godina zivimo u San Diego, California: Juzno od Los Angeles-a, 2 sata voznje u pravcu Mexico.
      Inace radim u pharmaceutical industry kao pronalzac i radim za sebe. Imamo i proizvodnju svoju (supruga i ja), a i dosta smo se rasirili po svetu.
      Jedan mesec provodim na putu i cesto sam u Evropi: Nemacka, Engleska, Austria, Switzerland, Hungary, South Africa and etc. Jedan mesec sam u USA, San Diego.
      ( www.slimtrax.com - USA, Canada; www.slimtrax.de - Germany, Austria, Switzerland; www.pharmessen.co.za - South Africa and etc.) Na Nemackom i Juzno Africkom website nalazi se i moja slika.
      Iako mozda 3-4 puta godisnje posetim Banat kad sam u Hungary, ipak mi je drago da gledam photo's i predivan divan opis i komentar texta uz photo's.
      Nadam se da cu uspeti u sledecem navratu da Vas posetim u Beodra i Karlovo.

       Molim Vas da nastavite sa Vasim predivnim site presentation, duhotim opisima text-a. Vase delo zaista od svih Banacana u Srbiji, a i van nje zasluzuje compliments.

      BTW: Ne zamerite ako ima neka greska na mom srpskom. Vrlo malo ga koristim da pisem, jedino mozda bratu (Prof. Dr. Tosa Ninkov University of Belgrade, Podgorica i Novi Sad- Geodezija). Ostale blize familije nemam vise zive u Srbiji, nesto ima dalje rodbine.

       S postovanjem i ako Bog da, da se vidimo uskoro, ako ne ranije, za Sv. Iliju.

      Eto..., "digođ uSvet bacite" naše Banaćane, oni su "svukud uspeštni" ljudi, a naravno da ne zaboravimo i Banaćanke, jer je "gospoja" Ninkov - "Kikinđuša"...

      E pa fala !!!

      P.S. - Vidite..., za manje od mesec dana će biti tek trogodišnjica "našog" sajta i kad' smo ga "krećali", niko nije mog'o ni da "pritPostavi doklena sve neće dobaciti", ko i kol'ko će ga posećivati, dal' će na bilo koga ostaviti ikakav utisak i dal' će "uobšte" biti zapažen...
      Sem "sas" zemaljski' polova, iz "sviju" ostali' kontinenata imamo "mlogo" posetilaca i Svet "zajista" postaje sve manji i manji, a eto..., čak Vas i u "Šećerov sokak iz Omerike nađedu priko" mobilnog telefona, dok "kormanite biciklom"...,

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...