NovoMiloševačka Slika dana - 11.02.2008

NM sveštenici II ...

NM sveštenici II ...

    Opis: Beodranska katolička Crkva, "uSlikata izDalje sas" jezeračkog druma, a uz "odraz" vode ...
    Povod za ovaj mali serijal, je e-mail jednog "našog posetijoca":

    Trgovački putnik sam, pa prilazeći Vašem selu sa raznih strana sveta ( koje tako uspešno prezentujete na sajtu... ), prvo iz daljine uočim Vaše tri crkve i četiri tornja, kako ste to jednom napisali.
    Bilo bi lepo da nam ukratko predstavite seoske sveštenike, koje mi putnici prolaznici nemamo prilike da upoznamo, jer ipak oni imaju važnu ulogu u svakom naseljenom mestu.

    Vaš redovni posetilac, kako web sajta, tako i Novog Miloševa

    Sveštenik katoličke Crkvene "obštine" Beodra, je župnik Bővíz László ( po "srbski" - Bovis Laslo... ):

    Na "zvaničan sajt" zrenjaninske biskupije, njegovi lični "podatci" ovako "izgledadu":

    BŐVÍZ LÁSZLÓ, rođen u Bačkoj Topoli (Kavilo) 30. 08. 1972. Zaređen ( rukopoložen ) u Zrenjaninu 06. 01. 1999., Župski vikar ( kapelan ) u Boki, pomoćnik u Jaša Tomiću i Neuzini (1999) Župski vikar u Zrenjaninu, Mihajlovu, Elemiru i u Melencima (1999). Sekretar Biskupijskog Caritasa (1999-2001). Bilježnik ( sekretar ) katehetskog vijeća ( odbora ) (2000). Predsednik Saveza Skauta Vojvođanskih Mađara (2002). Župski vikar u Banatskoj Topoli (2002-2004). Župnik u Novom Miloševu i Bočaru (2002).  Župni upravnik u Zrenjaninu, Mihajlovu, Elemiru i u Melencima (2004). Vitez i kapelan Jerusalemskog Crkvenog Viteškog Reda (2004). Župnik u Padeju (2005). Promicatelj ( direktor ) muzealnih poslova (2005). Sudac Dijecezanskog Zbornog Suda (2006). Član vijeća za primanje i njegu duhovnih zvanja (2006). Predsjednik ekonomskog vijeća (2006). Direktor biskupijskog tiskovnog ureda, portparol biskupije (2006).
    Web: www.laszloatya.org.yu

    Osim ovog', važno je još i "napomeniti", da je osnovnu školu "završijo u Kanjižu", srednju elektrotehničku u "Bačku Topolu", a pored toga i gimnaziju u "Subaticu". Teološki i pedagoški fakultet je "završijo" u "Pečuj ( Madžarska... )"...
    Pored redovnni' obaveza, poznat ja "kav" veliki zaljubljenik i korisnik savremeni' "teknologija, kompijutera" i interneta, "kav" što je i "vrstan" baštovan...
    Evo nekol'ko njegovi' fotografija, koje su dosad' bile "naSlike" dana:

    Eto u "najkraćom mogućom", o župniku Katoličke Crkvene "obštine" Beodra - Laslu Bovisu...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...