NovoMiloševačka Slika dana - 03.09.2008

U NM vinograde grožđe već zri ...

U NM vinograde grožđe već zri ...

    Opis: Ova godina je kak'a je tak'a je, uglavnom, zbog suše je sve ranije "prispelo", pa je tako i u vinograde grožđe već počelo da zri !!!
    Do momenta branja, najvažnije je sačuvati rod od čvoraka. Paz'te..., oni "posla" malobrojne izvidnice "dovededu" celo jato, a koje je u stanju da u nekol'ko minuta - "oBrsti celi" vinograd !!!
    E..., "uTu svrhu" se u vinograd dovede najstariji Lala iz porodice ( u "ovaj slučaj" glavni NM junak... ), koji vrlo efikasno čuva vinograd "uzPomoć najboljog" prijatelja - gospodina Strašila...

    Naravno..., taj Lala povremeno ode "malko" i u 'ladovinu pod "ore" ( orah... ), pa "onak izKoristi" priliku da izvuče, o kanap okačeno pivo iz bunara, al' sve budno prateći "situvaciju u cilju" odbrane i zaštite...

    A kad' "zvezda" baš najviše "uPeče", naš Vam Lala unutar "kolebe" nađe još deblju 'ladovinu, a na "kanabe"...

    "PoPlašili" ste se "cigurno", da "uTaj" momenat čvorci "možedu" da "naValidu"...,. no "neBojte" se..., tu naš Lala ima još 'ednog dobrog prijatelja - 'rkača !!!
    Vrata od "kolebe" su uvek otvorena i uvek "uPra'ljena" ka vinogradu, pa kad' naš Lala za'rče..., ta kak'e "klepetuše, čegrtaljke" i slične ptičije plašilice - tu tek čvorci "dobijedu stravu" !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...