NovoMiloševačka Slika dana - 06.01.2009

I bečka vole da pije rakije !!!

I bečka vole da pije rakije !!!

    Opis: Te godine kad' mu se "rodijo" sin, jedan naš domaćin je "ispeko čistu" rakiju "šljivku", od koje je "sas" većim "talom naPunijo bečku" ( pivsko bure, zapremine 25 litara... ) i "izJavijo":

 • Ovo ćemo otvoriti..., kad' mi se sin bude "ženijo" !!!
 •     "Posla" tog' je prošlo "mlogo" godina, sin je Bogu "fala izUčijo" zanat, "obSlužijo" vojsku, "zaPoslijo" se, dugo se i "momčijo", pa je "dečurija" već počela da viče "zaNjim po sokaku", a što su i' roditelji krišom učili da mu "vičedu iza leđiju":

 • Uaaa matori momak..., uuuaaa !!!
 •     E kod nekakvog spremanja podruma, trebalo je da se sve stvari "pomeridu uDrugi ćošak", pa se našom domaćinu prilikom "primešćanja" pomenutog bureta - učinilo da je "mlogo" lakše, neg' što bi trebalo da "bidne" !!!
      Čepovi su uredno bili "voskirani, a nigdi" se nije moglo primetiti da je "digođ" curila rakija iz njega, pa ga je "otvorijo" i im'o je šta i viditi - bure je jedva "doPolak" imalo rakije !!!
      Da Vam "neDužimo"..., kazandžijama je dobro poznato to čudo - drvo od "bečke" iliti pivskog bureta, je u stanju samo da popije "celi" sadržaj, ako se u njega dugo "drži" rakija !!!

      Ubrzo "zaTim", kroz selo je "proStrujila" vest u smislu..., da "tog i tog sevoskog", matorog momka ni dvesta litara rakije "neBi" dočekalo da se "oŽeni"..., jer bi je vremenom pre tog' - samo bure popilo...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...