NovoMiloševačka Slika dana - 03.06.2009

Izbori za članove Saveta MZ II ...

Izbori za članove Saveta MZ II ...

    Opis: Završeni su izbori, za "17-jst" članova Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo, a na "perijod" od četir' godine...

    Pa vezu "sas" tim, dozvolićete jedan "malko" širi opis svega što se dešavalo pre, u toku, a naročito "posla" izbora !!!

    Ko je sve i pod kojim nazivom "učestvovo", možete viditi "naSliku" dana od 17.05.2009-te, AKO KLIKNETE "ODENA"...
    "PridIzborne" aktivnosti i su proticale u "najBoljom" redu, sve dok u "selo" nije počela, "doTad" neviđeno prljava kampanja, od strane koalicije SRS, SPS, NS i GG !!!
    Naime, u "bele, atresirane kuverte", je po kućama deljen letak, diskutabilnog sadržaja, uz čist "brezObrazluk" - ako 'oćete, možete ga viditi AKO KLIKNETE "ODENA"...
    Moramo "naPomeniti", da su iste su delili članovi SRS-a iz Novog Bečeja...

    Izbori su protekli mirno, uz jednu neprijatnu novinu, a to je - organizovan' prevoz glasača "sas" nekol'ko kombija ( opet "ta trane"...), čiji su se "glasovi" plaćali !!!
    "Kažedu" da se "krenilo sas" cenom od "dvesta, priko trista, pecta", pa sve do 'iljadu dinara !!!
    Složićete se svakako, da je ekonomska "situvacija" teška, pa je sirotinja rado pristajala na ucene, no bilo je i oni' kojim', što ono "kažedu" - nikad' nije dosta, a nezainteresovanim za budućnost sela !!!
    Ipak izgleda da je "odOTi" najviše bilo oni' - što su uzeli pare, a glasali "po svom" !!!

    24-og maja, 2009-te godine, tačno u osam "cati" uveče, su bila zatvorena sva glasačka mesta i birački odbori su prešli na "priBrojavanje" glasova, što je trajalo "izvestno" vreme i "poLagano" su počeli da se "naziredu" rezultati. Od osam izborni' jedinica, samo na dva su uloženi prigovori i to od strane zakonski ovlašćeni' lica: "devetnajst" i dvades't i četir'...
    Izborna "komesija u pun sastav", je ponovo "priBrojala" glasačke listiće i utvrdila da su prigovori opravdani na "obaDva" mesta !!!
    "OdOtog" momenta, koalicija SRS, SPS, NS i GG, već "dobrano" pod uticajom alkohola ( što se tiče većine... ) je počela "sas" neopravdanim protestima, uz fizičke pretnje članovima "komesije" i to takvom silinom, da čak ni zapisnik nije bilo moguće sačiniti...
    "Situvacija je dotlena došla", da je u "ponedeljnik okolo polak tri "zajtra", policija izvela "komesiju" iz zgrade Mesne zajednice !!!

    Pomenuta koalicija nije mogla čak ni "jastno" da kaže šta 'oće i na "osnovi" čega, neg' su samo "galamili da nePriznajedu" rad Izborne "komesije", neg' sam o rad birački' odbora, što niko u Svetu, barem dosad nije "praktikovo". Dalje, tvrdili su da su pokradeni tako što je druga strana - "naknadno ubacivala glasačke listiće u "glasačku kutiju" !!!

    Šta je istina, "okolo" ti' tvrdnji ?

    "Kav" prvo, glasačke kutije se "neNosidu" od biračkog mesta, pa do zgrade Mesne zajednice "di" je Izborna "komesija, neg ostajedu" tamo "di" i jesu, a "sav izborni materijal" se nosi u "zavezatu platnenu vreću" !!!

    Što se tiče glasačkog mesta broj "devetnajst", izborni materijal su zajedno jednim kolima nosili "precednica" biračkog odbora Mirkov Aleksandra ( GG "Pošteno za Novo Miloševo" ) i Rockov Branislav ( GG "Najbolji idu napred" ), "daklem" niko iz koalicije DS, LSV, SPO, G 17+ !!!
    A što se tiče glasačkog mesta broj dvades't i četir', stvari su još gore "po optužbu", jer je izborni materijal "nosijo" zamenik "precednika" biračkog odbora Nikolić Dušan, član SRS-a, dok je "precednicu" Nikolić Mariju, "sas" drugim "aftom nosijo" njen muž do zgrade Mesne zajednice i "daklem" opet - niko iz koalicije DS, LSV, SPO, G 17+ !!!

    Rezultati su bili sledeći:

 • Po zapisniku biračkog odbora "sas" izborne jedinice broj "devetnajst", prvo mesto "sas" 122 glasa je osvojila moja malenkost Dragan Belić, ispred koalicije DS, LSV, SPO, G 17+. "Sas" osvojenim 101-im glasom, drugi je navodno "bijo" Lalić Vlastimir ( SRS, SPS, NS i GG ), a treći Isakov Milorad - Crca pekar ( DS, LSV, SPO, G 17+... ), "sas" osvojenih 100 glasova. Naknadnim "priBrojavanjem" se utvrdilo, da Isakov ima 102 glasa !!!
      Postojala je doduše jedna primedba članova izborne "komesije", iz koalicije SRS, SPS, NS i GG i to zbog "manjka" jednog glasačkog listića, koji je konstatovan u zapisnik' biračkog odobra, a za koji su tvrdili da je - "baš njin" !!!
      Naknadno je utvrđeno, da je jedan "neiskorišćen", prazan listić uništen greškom člana komisije, a čak i da nije, na "glasačko mesto" može biti "manjka" listića ( jer ko zna šta glasaču može da padne "naUm", šta da radi "sas" njegovim "glasačkim listićom"... ), a nikako "viška" !!!
 • Po zapisniku biračkog odbora "sas" izborne jedinice broj dvades't i četir', sa 130-et glasova, prvo mesto je osvojio nezavisni kandidat Tatomirov Zoran ( GG "Tatomirov Zoran" ). "Sas" navodno osvojeni' 124-iri glasa, Pajić Duško - Pućkar ( SRS, SPS, NS i GG ) je bio drugi, a Kečkeš Slavica ( GG "Za Miloševo" ) treća, "sas" 122 glasa. Naknadnim "priBrojavanjem" glasova je utvrđeno, da Kečkeš Slavica ima 123, a Pajić 122 osvojena glasa !!!
      Postojala je i "odena" jedna primedba članova izborne "komesije", iz koalicije SRS, SPS, NS i GG i to zbog glasačkog listića na kom' je jednom od kandidata bio pravilno zaokružen broj isprid imena, dok se kod "njinog" kandidata pojavila kratka, 'orizontalna crtica, "zaŠkrabata" različitom farbom 'emijske olovke, verovatno nastala nesmotrenošcu birača...
      Zamislite..., "zaTo" su tražili da im se prizna "kav" - redovno zaokružen glas !!!
      A čak i da se taj glas prizn'o, "išlo" bi se "uDrugi" krug glasanja, zbog jednakog broja osvojeni' glasova !!!
 •     Napominjem da je Izborna "komesija u pun sastav", ovo konstatovala i to "posla" više "puti priBrojavanja", što znači i iz koalicije SRS, SPS, NS i GG...
      Osim pomenut', niko od nji' nije im'o više - ama baš nikak'i, opravdani' primedbi !!!

      I sad', ko je tu koga krao i ko je tu koga pokr'o !!!

      Telefonske pretnje, a "po fizičku bezbednost učestnika" izbora nisu prestajale ni' sledeći' dana, te je "precednica" Izborne "komesije" bila prinuđena da i' prijavi policiji...

      "Komesija" je pokušala da nastavi "sas" radom u "ponedeljnik", u tri "poslaPodna", no pristalice koalicije SRS-a, većinom iz Novog Bečeja, Kumana, Bočara i nekol'ko iz Novog Miloševa su se "poKupile isprid" zgrade Mesne zajednice ne dozvoljavajući im da uđu, "brez" da im se jedino prizna velika izborna pobeda !!!
      Dal' možete da zamislite "sledećo": isprid samog ulaza Mesne zajednice je "bijo parkirat afto", iz kog' su se "pušćale nacijonalističke" pesme, koje povremeno nisu mogle da se "čujedu", kad' bi "taki" skup poč'o "sas larmom", a kad' bi ugled'o "kakvog" neistomišljenika...
      Tek "okolo" sedam "pridVeče" i to uz pratnju policije je "komesija" uspela da uđe i pokušala da nastavi "sas" radom, što pod pomenutim uslovima nije bilo moguće, te je na brzinu donela odluku, da se na pomenute dve izborne jednice izbori "PONIŠTAVADU", a "brez" ikakvog obrazloženja...
      Uzgred budi rečeno, najavljena je i blokada "putova" Novi Bečej - Kikinda, sve do ispunjenja svi' njini' zahteva !!!

      Najblaži izraz je - pljuvačina, a i laži su nasta'ljene po raznoraznim medijima, od koji' je Dnevnik "objavijo" demantij, kao što će ga objaviti i Bečejski mozaik, a što se tiče Večernji' novosti, nije bilo nikak'e šanse, jer nam je ta novinska kuća, jasno dala do znanja da ne postoji druga strana i druga istina, od već objavljene !!!
      Najveća laž je bila tvrdnja, da je koalicija SRS, SPS, NS i GG osvojila većinu mandata, to jest devet, što naravno nije tačno, neg' bi u "najbolji slučaj poNji" to moglo biti maksimalno osam, što nikako "matematički" ne čini "većinu u sedamnajst"...

      No..., da se vratimo "daljnjom" - po zakonu, pet dana po završetku izbora, "učestnici imadu" pravo uvida u biračke materijale, što je koalicija DS, LSV, SPO, G 17+ učinila i "praktički" potvrdila rezultate Izborne "komesije", na osnovu čega je uložila žalbu, koja je prihvaćena na sednici "održatoj" 01.06.2009-te...

      02.06.2009-te, u "devetnajst" časova je istek'o i poslednji, 24-oročasovni rok za žalbu na donetu odluku, posla čega je "komesija" izdala rešenje o - konačnim rezultatima izbora za članove Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo 2009-te !!!

      Verovatno se pitate "sadekana, a otKud" tol'ko volje i uloženog novca, da bi se "osvojila" Mesna zajednica Novo Miloševo..., jel' to iz ideološki' razloga ?!?
      Naravno da nije, neg' je u pitanju čist ekonomski i politički interes i to po više osnova, a čiji - "odena" nećemo ogovarati, jer je "u celu Obštinu" svima "jastno oČim" se tu "zaPravo" radi...

      Novo Miloševo već više godina unazad "obrne doleko više novaca", neg' sve tri preostale Mesne zajednice "uObštinu". Na putu je realizacija nekol'ko značajni' projekata, od koji' je najveći "okolo" izgradnje banje u Kaštilj' i koji bi treb'o da "bidne" završen 2012-te godine...

      No to je već za neke dalje "divane", za neke buduće Slike dana...

      I "naKraj" vam dugujemo izvinjenje, što smo Vas "nadugačko udavili sas" ovom temom, no nek' baš ostane "zaPisato i gotavo" !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...