NovoMiloševačka Slika dana - 14.09.2009

Već ima rampoša !!!

Već ima rampoša !!!

    Opis: Grožđe je u "većinu" naši' vinograda "prid" branje - sve više počinje da se sjaji, a i na dodir puca, jer je "jako zdravo" jedro !!!
    "Pravi" vinogradari, već "imadu" probne uzorke obranog i izmuljanog groždja, čisto da bi "vidili atprilike" - kak'a je "slast" ove godine...

    E tako je "jedared", jedan "vlastnik" vinograda, "proBro malko" grožđa, "metno uKacu" i "ostavijo" ga u "kolebu" da "poLagano zri"...
    Kad' je "posla" nekol'o dana "košto rampoš - zdravo jako" mu se dop'o, pa je o'ma' pozv'o najbolje prijatelje da ga i oni "koštadu", što se i "njima zdravo jako" dopalo, te su ga "odTad" svako "poslaPodne" posećivali, da "kav čuvadu" zajedno vinograd od štetočina, a pre branja !!!

    Naravno da su se svako veče kući vraćali "dobro naBareni", što je "njinim gospojama doJadilo", te su rešile da jedno "poslaPodna" sve zajedno "naPravidu, neNadanu, vandrednu" kontrolu !!!
    I u dogovoreno vreme, "banule" one u vinograd, a na veliko iznenađenje njini' "mužova" - sve su "živo priVrnule" i "zaČudo" ništa "ot" alkoholni' pića nisu našle !!!
    Pitala je doduše jedna "odNji":

 • Jal'..., a da "nePijete" možda "rampoš" iz one kace ?

 •     Domaćin se o'ma' snaš'o:

 • Ta "di rampoš" da pijemo..., kad' ni slavnina nije "udarena naKacu, niJednu" čašu nemamo, a gle još i kako gadno "gorena izGledadu bure ot" vrenja - iiihhh !!!

 •     Svi su ga "sas" sličnim "gađenjom, uGlas" podržali i bili tako ubedljivi, da su im se "gospoje oma poKupile i krenile" kući...

      Kako su se "uPutile lenijom", tako su i oni o'ma izvadili "saKrivene" trske izmeđ' kace i zida "ot kolebe, poBoli" i' "doDna" kace i "čučećki" počeli zajedno da "cuflidu rampoš - kav" što "dečurlija cufli" one sokove, a na plastične cevčice !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...