NovoMiloševačka Slika dana - 11.12.2009

Nadri kuršmiti II ...

Nadri kuršmiti II ...

    Opis: Beli pulin...

    Isprać'o jedan naš domaćin komšiju, a "posla" koje čašice rakije i oba'ljenog divana". Kod' "avlinski vratiju, čuvrKuća" je "glastno" i oštro poč'o da laje na prolaznike "po sokaku"...
    Domaćin je o'ma' "naPravijo" zadovoljan izraz lica, a komšija je "udarijo u falu":

 • Aaa..., ovo je dobar ker..., jal' "poČišćen" ?
 • Nije...
 • Pa šteta..., ta to bi "bijo zdravo jako dobar" ker - samo da je "poČišćen"..., 'oćeš da ga "uŠtrojimo jedan čas" ?
 •     I o'ma' su se vratili natrag, "zaUzdali" kera "sas štranjkom", kad' se i domaćin "setijo" da nije pon'o ni brisu, ni nož...
      Taman je 'teo da krene "uKuću", al' je "vidijo" na "pajantu odŠupe" nek'o staro, "zarđato" kosište i čim ga je "doMašijo, uvatijo" je kera za "obaDva jajceta", a dok ga je komšija drž'o onako "zaUzdanog"!!!

      Kako je kosište bilo tupo, a domaćinova glava puna "maligana, štrojenje" je trajalo "malko" duže neg' što bi trebalo, al' je barem uspelo i ker je "priŽivijo" !!!

      "Kastnije" je taj domaćin prič'o:

 • Eto..., kad' je to "avlijaner"..., ma dok sam ga "štrojijo, naČisto sam mu izTegljijo kožuru" i kad' sam je najzad "priSeko, vidijo" sam da mu je preostali deo doš'o maltene do "polak leđiju", pa mu ništa nije falilo !!!

      A evo..., pre neki dan su me zvali da "uŠtrojim" jednog' "rastnog" kera..., jer se "kav proČulo" da umem da "štrojim" i kod njega sam dobro "naOštrijo" brisu, pa sam mu "naPravijo" malu bušu "naKesu", kroz koju sam prvo "izVadijo" jedno "jajce", pa ga "odCeko", pa "ondak krozOTu" istu "bušu" i drugo i taman kad' sam 'teo da je ušijem, a ker se okren'o prema meni, pogled'o me i crk'o !!!

      Ta te "rastne" kere nisu "niZašta" !!!

 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...