NovoMiloševačka Slika dana - 29.01.2010

Osnovat je - Gradcki hor BiK !!!

Osnovat je - Gradcki hor BiK !!!

    Opis: Dudaš Karolina iz Novog Miloševa, diplomirana "dirigenatkinja poStruki"...

    "Sadekana" se "cigurno" pitate - a kako to "Gradcki", a u selo ?!?
    Pa..., 'teli mi to il' "neTeli", kako stvari "stojídu, kanda" ćemo 'skoro morati da menjamo status iz sela u grad, te su "izOti" razloga, kumovi o'ma' i dali "taki" naziv...
    Ono BiK je - Beodre i Karlova !!!

    "Daklem", kako ono kažedu "BevoGrađani", značiii - "Gradcki" hor Beodre i Karlova (BiK) !!!

    Pritom' moramo naglasiti, da je gospođica Karolina i šire najmerodavnija "zaTaj" pos'o, jer je u "Budimpeštu" diplomirala na "muzički konzervatorijum", smer duhovne muzike i to za:

 • solo pevanje...
 • gregorijasnke korale...
 • orgulje "kav" koncertni izvođač...
 • dirigovanje horovima...
 •     Hor "vežba dvared" nedeljno i to "ponedeljnikom" i petkom, a u "muzički" kabinet Osnovne škole Dr Đorđe Joanović, u "19-jst" časova...

      Broj članova nije ograničen, tako da se možete "preKljučiti" radu hora, "priČem" je jedino bitno da ste iz Beodre il' Karlova, a ako i niste, "ondak" barem da odatle imate "rodova" , a ako je čak moguće, da i' "nemate, ondak barem" da nas "volete" i "naravski" - da uméte lepo pevate !!!

      Slike dana dodatak:

      Pre svega, čestitam na osnivanju hora, gradskog ili seoskog nije bitno. Samo nek se peva. Gđci Karolini želim da okupi što više članova u njezin hor, pa da jednog dana i amo dođedu na turneju.

      Njezin portret deluje tako ozbiljno, da Vas može uveriti da se ozbiljno sprema da radi svoj pos'o. Dopada mi se komplimentarna koloristika pozadine i njenog džempera. Potrefio si boje u stilu vedre karolinske božićne muzike. Kako vidim zna odakle da krene, od Mokranjca, pa šta još reći nego "Doooo, Reeeee, Miiiiii ...."...

      Neću plašiti, te koji će biti pod njenom komandom, ali isteraće ona iz njih i Cis i Mis, i da se ne nadaju nikakvim cile-mile popustima. Vidi joj samo taj oštar, a pametan pogled.

      Ma Boga mili Vam je poslao natrag u Beodru i Karlovo !!!

      Taj naziv hora, BiK, je dobar i internacionalan, jer bi NovomilošAvački Hor bio dugačak i van Banata bi ga teško izgovarali, jer to vaše "A" mora da bude onako fino lalinsko "A".

      Pozdrav iz Las Vegasa !!!

      Srećko Đedović

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...