NovoMiloševačka Slika dana - 08.06.2010

Jedan vinjak..., sas ...

Jedan vinjak..., sas ...

    Opis: 'nate kako je to nekad' bilo "kodNas" u "Miloševo", kad' "sas" društvom odete "digođ" u kafanu ( il' Lovački dom... ): sednete, "kelner" lenjo, "posla izvestnog" vremena dođe do "astala, sas" onom "njinom" tacnom "na tri prsta" šake, a u "visinu" očiju i ništa ne govoreći, Vas pita, onako "sas" nosom i dignutim obrvama, u "smislu" - š'a ćeš popiti ?

    E tu su već bile različite taktike "okolo" narudžbine, al' većinom ćutke: neko je pokaziv'o "sas" šakom, u odnosu na obično "karirati čaršaf astala", visinu flaše piva..., neko visinu čašice rakije izmeđ' palca i kažiprsta, naravno "sas" namrgođenim, "gotavo" gadljivim izrazom lica..., a neko je i "govorijo"...

    Recimo, čest gost u "kafanu", u Zadružni dom je "bijo izvestni" Njegovan, pekar u "pemziju", kome nikad' nije bilo dosadno, jer je uvek prič'o sám "sas" sobom. Kad' mu dođe "kelner", on bi "okrećo" glavu skroz suprotno od njega, pa čak bi i "budze iskrivijo" u "isti smer" i "tijo govorijo":

 • Pivo ...
 •     Marka Tupšu nisu nikad' ni pitali, jer su znali da pije samo vlahovac ( piće slično "palinkovcu"... ), pa su to piće čak i prozvali - "tupšovac" !!!

      Moj starac, Živica Papula bi samo pokaz'o "sas" dva palca prema "dolena" i o'ma' se znalo: vino i soda - beli špricer !!!

      I da se vratimo na početak priče, društvo i "kelnera", koji Vas 'nako "sas" nosom pita - šta ćete popiti i kad' tako "dođe" do Branka Radojčića, a on značajno kaže:

 • Jedan vinjak..., "sas" velikom čašom..., obične..., 'ladne vode !!!
 •     I tako svako veče...

      To je "jedared, posla" ko zna kol'ko "túri" pića, dosadilo "kelneru" Vesi Bukuru, pa je pit'o:

 • Jal' ti to doktor "priPoručijo", da tako piješ vinjak ?!?
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...