NovoMiloševačka Slika dana - 11.08.2010

Jal se javaljadu Bugari ?

Jal se javaljadu Bugari ?

    Opis: Ovi' dana, kroz selo često možete čuti nešto "u smislu":

 • Jal' se javljadu Bugari ?
 •     Š'a je "poSredi" - pun "aftobus" članova "Falklora" veterana Teodor Pavlović, je "očilo" u Bugarsku na Crno more, na deset dana "kav" treninga, u jedno mesto koje je "specijalizovato", baš za "falklore" !!!

      Što déca, što devojáka i momáka, što baš pravi' veterana, tek nji' pedes't i četir' je "odPutovalo" u Bugarsku i većini nije "proRadijo takoZvati" - roming na "mobilne telefone", pa su se "matere, ocovi" i ostala "mlogoBrojna" rodbina "zaBrinila" !!!

      To je pre bilo tako, što kad' neko ode na more, ništa "neZnaš za njega, doGuđ neStigne" razglednica ( dešavalo se da razglednice "stignedu" i "posla" letovanja... ), a gle sad' ovo - o'ma' mora da se zna - dal' su blizu granice, pa dal' su "prišli" granicu, pa dal' su već "stignuli blizu" mora, pa dal' su se smestili i ako jesu, kak'e su sobe i dal' imadu kupatilo i TV i kak'a je 'rana i dal' je "blizu" plaža i "poŠto" je kugla sladoleda i piva...

      E..., "jučeraske" sam "svratijo" u Mašinski park, ZZ Miloševa i tamo sam zatek'o Gruju Ćušmu i Danu Marinog, na "primoPredaju" sména, kad' su mi i zabrinuto postavili pitanje dana'nje Slike dana, uz veeeliki uzdah:

 • Eeej..., šta nam je "sas" detetom ?
 •     A znatel' ko im je to dete ?

      Tako ga "zovedu", jer im je najmlađi "uFirmu", mada nije "mali", a imali ste prilike više "puti odena" da ga upoznáte - to je "precenik Falklora" veterana Teodor Pavlović:

      ..., Popov Mirjan - Šinjor !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...