NovoMiloševačka Slika dana - 07.09.2010

Akcija knjižare TWINS ...

Akcija knjižare TWINS ...

    Opis: "Vlastnica" knjižare TWINS, Radmila Rauški i Ljubica Zimaletin, "korisnica" akcije pomoći učenicima naše škole...

    Tim povodom, evo sledećog teksta:

     "Nikad nije kasno da napravimo pravu stvar!" (MARTIN LUTHER KING)

    Za početak, evo jedne poučne priče:

     Mladi student jednog univerziteta pošao je u šetnju sa svojim profesorom.
     Dok su šetali i razgovarali, ugledaše pored puta par starih cipela koje su, po svemu sudeći, pripadale siromašnom seljaku koji je u blizini radio u polju i koji je privodio kraju svoj posao.
     Student reče profesoru: "Hajde da se našalimo sa ovim seljakom, sakrićemo mu cipele, a zatim ćemo se skloniti iza grmlja i posmatrati njegove reakcije dok ih bude tražio."
     Profesor mu odgovori: "Mladiću, nikada se nemoj šaliti na račun tuđe nevolje i bede. Budući da si bogat, možeš sebi priuštiti veće zadovoljstvo od ovoga: stavi po zlatni novčić u svaku njegovu cipelu, a tada ćemo se sakriti iza grmlja i posmatrati njegovu reakciju."
     Student tako i učini i obojica se skloniše iza nekog grma u blizini.
     Seljak je završio svoj posao i ubrzo došao preko polja do mesta uz put gde je ostavio svoj kaput i cipele. Dok je oblačio kaput, gurnuo je nogu u jednu cipelu i osetio da mu je nešto u cipeli. Prvo je pomislio da je kamenčić, ali ubrzo shvati da je to zlatni novčić.
     Sav u čudu pogleda u novčić, osvrnu se oko sebe, te poče posmatrati novčić neko vreme. Ponovo se osvrnuo na sve strane, ali nije video nikoga. Stavio je novčić u džep, te krenuo da obuje i drugu cipelu. Ali njegovo iznenađenje je bilo još veće kada je i u njoj pronašao novčić. Odjednom su ga savladale emocije. Bacio se na kolena, podigao glavu prema nebu i glasno počeo izgovarati molitvu u znak zahvalnosti. U njoj je govorio o svojoj bolesnoj i bespomoćnoj ženi i svojoj deci koja su bez hleba, a zahvaljujući nevidljivoj ruci koja mu je poslala novac, oni će biti spaseni.
     Student je ostao duboko ganut i sa suzama u očima.
     Profesor ga upita: "Da li bi bio srećniji da si se našalio sa ovim seljakom nego što si sada?!"
     Mladić mu odgovori: "Profesore, naučili ste me lekciji koju nikada neću zaboraviti. Sada stvarno razumem ove reči koje pre nisam razumeo: Više je blagosloven onaj koji daruje, nego onaj koji prima!"

     U duhu pouke koju nosi poslednja rečenica iz prethodne priče, knjižara "Twins" i Radmila Rauški su organizovali akciju (drugu godinu zaredom) kojom pomažu odličnim učenicima slabijeg materijalnog stanja, naše osnovne škole Dr Đorđe Joanović. Dok je prošle godine 27 učenika dobilo kompletan školski pribor, ove je čak 35 dece obradovano korisnim poklonima. Naravno, Radmila Rauški nije bila usamljena u svemu ovome , pa je lepo pomenuti i one koji su joj pomogli svojim prilogom: SZR "Termoblok", Mesna zajednica Novo Miloševo, SUR "Ortak", STR "Zvončica", STR "Mima", SZR "Karaš", STR "DEAA", STR "Radonjić", STR "Agrovet", STR "Veskov", STR "Mila", SUR "Varga", STR "Ivanik", STR "Mango", STR "Banat", STR "Dragana", TP "Jašić", STR "Mina", SUR "Lovac NM", AKR "Poljoteka", apoteka "Kovač Farm", Vesna Batanjski, Vidica Štetin, Dragana Kovačev, sveštenik Branislav Petrović, Branislav Dimitrijević, Biljana Terzin i STRIK "Twins", svi iz Novog Miloševa. Svoj doprinos su dali i Vidica Štetin i Jelena i Vladimir Golušin, kao saradnici u organizaciji akcije.

     "Blažen i bogat je samo onaj koji za dobro čitavog društva radi i posle sebe lepo ime ostavlja" - reče nekada davno Dositej Obradović, a ta njegovo misao je bila i ideja-vodilja ove plemenite akcije. Još jednom VELIKO HVALA svima koji su se pridružili i pomogli realizaciju projekta, a svim učenicima želimo srećan i berićetan početak školske godine!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...