NovoMiloševačka Slika dana - 23.09.2010

Monopol Telekoma II !!!

Monopol Telekoma II !!!

    Opis: E..., idemo dalje..., al' to "neZnači" da sad' smete da čitáte ovaj drugi nastavak, a "brez" da ste pročitali prvi, to jest' - jučera'nji !!!

    "Daklem", zvanično više nema "slabodnih" kapaciteta za ADSL u "Novo Miloševo", a dal' je to baš tako ?

    Naravno da nije, jer je nekol'ko "zajinteresovani Milišefčana" za ADSL priključke, "priko subatičkog" TippNet d.o.o., po mom savetu, iste tražilo od Telekoma Srbije i zamislite i dobilo "brez" ikakvi' problema, jedino što su po opremu morali da "idedu" čak u Zrenjanin ( 53 kilométara razdaljine... ) ?!?

    Ako niste znali, evo teškog, državnog monopola na "delo" !!!

    Nije kraj..., ima još:

 • Jedan TippNet-ov "koristnik" ADSL usluge, se iz Novog Miloševa "priSelijo" u "Kikindu" i "tražijo" je "priMeštaj" priključka. "Ot" Telekoma Srbije, je "stigno neJastan" odgovor, al' uglavnom, rečeno je da "neMož". Na uporno insistiranje koristnika, zahtev je ponovljen više "puti", a odgovori su bili: da "naTaj" nov' broj nema "teknički" mogućnosti, pa da nema "takoZvati slobadni" portova u "telefonsku centralu", pa da se prvo mora pisati zahtev, da se "sas" tog' telefonskog broja ukloni, pazt'e sad' ovo - uređaj..., a koji i šta, nije rečeno...
      Da "neDužimo" - tak'i' problema nema, ako bi se "koristnik opredelijo" za priključak Telekoma Srbija !!!

 • Drugi TippNet-ov "koristnik" ADSL usluge, 'oće da se u "Novo Miloševo, priSeli sas" jedne, na drugu "atresu" i 'oma' je rečeno da - nema "teknički" mogućnosti !!!
      Drugim rečima, ako 'oćete da se selite u isto mesto i da nastavite da koristite ADSL usluge privatni' firmi, državni monopol Vam to ne dozvoljava, neg' priključak grabi i jedino Vam dozvoljava korištenje pomenutog interneta pod svoje okrilje !!!
      Pošto je "koristnik" kod TippNet-a "naPravijo" ugovor na godinu dana, "doće" do neprijatnosti oko raskida, što opet ide "naRuku", državnoj, monopolističkoj firmi !!!
 •     Mislim da Vam je sve potpuno "jastno" i da nema potrebe za "nabrajanjom daljnji orgumenata"...

      "Kažedu" neki, da smo "prid" Ustávom i zakonom - svi jednaki i da imamo ista práva, po bilo "kojoj osnovi", pa i po právu na rad !!!

      Cvrc - "malko" !!!

      Na onaj "trulavi zapad", država sáma reaguje na bilo koji oblik monopola, pa makar i sama imala štete ( uzmite samo primer Microsofta... ), a gle šta se i kako se radi "kodNas" u "državu Srbiju" - čista bruka i sramota !!!

      VAŽNA NAPOMENA I - do 1987-me, mesna telefonska centrala je imala svega 120-s't telefonski' "brojova", kad' je i povedéna "icinijativa", da u šest mesečnih rata, "zajinteresovani uložidu" u proširenje kapaciteta na 'iljadu priključaka, što je još uz prikupljena "sredctva ot" Mesnog samodoprinosa i urađeno...

      Slično je bilo kod "proŠirivanja" i u sledeća dva navrata: 1995-te i 2003-će godine, što prosto znači, da je "našo" selo maltene "izFinanciralo komplektnu" telefonsku mrežu..., a gle šta nam "radidu"...

      VAŽNA NAPOMENA II - Prošle nedelje su izvođači radova, za zamenu dotrajali' vodovodni' cevi, ne "njinom" krivicom, slučajno "seknuli" neki glavni, podzemni, telefonski kabel i "priko osamsto" telefona nije bilo u "fukciju" !!!
      Majstori iz Telekom Srbija su došli, vidili "oČim" se tu radi i "naMesto" da su "prionili" na pos'o dok "neBidne gotav", prvo su Bogu "zaFalili", što se 'avarija desila "prid" vikend, jer se "ondak neRadi" !!!
      To što "polak" sela nema telefone i ADSL internet - "kav" da "uobšte" nema nikak'e veze "sas" Telekom Srbija !!!
      Ove nedelje se radilo baš "junački", al' "negdi ot" osam, "polak" devet "prePodna i nikako duže "ot" dva "poslaPodna", jer oni "poštujedu njino" radno vreme...
      Zamislite, kad' bi "profesijonalni" vatrogasci, koji su isto u "državnu službu" pri MUP-u, gasili požar, a sve gledajuću "uSat kaĆe" dva "poslaPodna", pa da "idedu" kući, a "sutridan ćeDu" doći, "kav" da "nastavidu gašenje", a sve Boga moleći da padne kiša, pa da "ondak neMoradu" ni da "dođedu" ?!?
      U ova "luda, brza" vremena, neko zavisi ot telefona, fax-a, ADSL-a i to što "koristnici neMogu" da "radidu", makar da "oćedu" - nije "njina" briga !!!

      VAŽNA NAPOMENA III - "uZadnje" vreme, Telekom Srbija je naročito agresivan "sas lekramama" za IPTV, to jest, za "televiziju priko" telefonskog priključka. Međutim, ako 'oćete tu uslugu Telekoma Srbije, državni monopolista lepo kaže - može, al' morate imati i naš ADSL priključak, a ne tuđ'...

      VAŽNA NAPOMENA IV - Svi znate, da su maltene "svugdi" posta'ljene fiskalne kase za naplatu i da "uzNji" postoji "instalisat, takoZvati GPRS" uređaj, "priko" koga odgovarajuće, državne, "unspekcijske" službe, povremeno "tražidu" da im se "brezŽično" pošalje neki izveštaj o "kucanju u kasu". Taj zahtev se desi možda "jedared, dvared" mesečno, neki put i dvomesečno. Prenos podataka traje u vr' glave minut, nek' je i dva, pa nek' je i pet, no "neTraje" tol'ko..., al' "zaTo" - svakog meseca uredno stiže račun od Telekoma Srbije, u iznosu od "četirsto" pedes't dinara, po kasi !!!
      Konkretno..., firma moje "doleko bolje polovine", BeoDra S.T.R., plaća "devetcto" dinara, "brez" obzira dal' je bilo il' nije bilo "štoGođ" ?!?
      Zamislite samo, kol'ko tak'i' kása ima samo "uBeodru", pa "uKarlovo", pa u "Novo Miloševo", pa "ondak" u "celi Banat", pa Vojvodinu..., a tek u "ceeelu Srbiju"...
      Zamislite..., da Vi možete da imate "taki" poso, a "u smislu - radijo, neRadijo"..., svira ti "radijo" !!!

      Ništa dalje nije "nuždno" komentarisati..., a dal' Vam ovo sve "naBrojato" liči na reč, "kojom" se dobro "oPisiva" - monopol...

      Ono što je najgore, je to, što im se - ama baš ništa "neMož" i "gotavo"...

      Strašno !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...