NovoMiloševačka Slika dana - 11.10.2010

NOVOMILOŠEVAČKA PRESLICA ...

NOVOMILOŠEVAČKA PRESLICA ...

    Opis: Na "čuveni fotografski" sajt Kurje Oko, čiji je "vlastnik" "Slábodan" Pavlović iz Smedereva, koji je inače veliki prijatelj nas "Milošefčana", nedavno je "izišla" naslovna fotografija, "sas" istim naslovom, "kav" naš što je...

    Ispod fotografije je sledeći tekst:

    Obećo sam prijatelju, da ću postaviti preslicu, kada je restauriram. Ovih dana sam je završio, pa je postavljam. Udahnuo sam joj drugi život i šansu da bude vidjena. Trudio sam se koliko sam mogao, da je renoviram, a da zadržim autentičan izgled, uz male modifikacije. Dodao sam vreteno i umesto kanapa na papučici, sam stavio lančić. Šteta bi bilo da propadne, jer je prilično stara. Ona više nije za rad. Svoje je odradila. Jedino može da služi za ukras ili neki muzej, da se buduća pokolenja podsete, kako su to njihove bake i prabake prele vunu na njoj.

    Prva fotografija je pre restauracije i snimljena je sa Fuji S6500fd, a druga, posle restauracije snimljena je sa Olympusom E20P.

    Zamolio bih nadzornika NM sajta, ako može, da je postavi na novomiloševački sajt, da bi i meštani Novog Miloševa imali šansu da je vide.

    A "poStavijo" ju je Pantelija Ilić iz Loznice, "kojom" je komšinica Jovanka iz Novog Miloševa. Devojačko prezime joj je bilo Srbulov ( "ot" Džigini'... ). "Živila" je i radila u "Kanadu", da bi zajedno "sas" mužom napravila kuću u Loznicu, koji se "naŽalost" nedavno "uPokojijo", što je Pajo takođe "obeležijo" na "pomenuti" sajt...

    Znajući za njegove sposobnosti, ona ga je zamolila da renovira preslicu, a koju je donela iz Novog Miloševa, što je Pajo, kako i možete viditi "zdravo jako dobro uRadijo" !!!

    Ovaj svestrani umetnik se pored fotografije bavi i video snimcima, pokušavajući da otrgne iz zaborava stare zanate i prirodne lepote svog' kraja. Deo njegovih radova, možete "viditi" na Kurjem "Oketu" u "njegovu galeriju", pod imenom unknown, a inače "sas" fotografijom se bavi "priko" trideset godina !!!

    E pa Pajo, "mlogo fala" i evo jednog veeelikog pozdrava "otNas Milošefčana" !!!

    Lepo je imati tak'e prijatelje, širom "belog sveta" !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...