NovoMiloševačka Slika dana - 10.12.2010

Darovni koncert Braće Teofilović I

Darovni koncert Braće Teofilović I

    Opis: U "uftornik", 7-og "decembera", Banatcki kulturni "center" je im'o izuzetne goste - Braću Teofilović..., Ratka i Radišu !!!

    Pitate se "cigurno sadekana", a što baš, kako ga to mi "zovemo" - BKC i što - Darovni koncerat ???

    "SaĆeTe" čuti: naime, znate da smo Vam javili, da je BKC i ove godine im'o štand na "Bevogradcki sajam" knjiga..., e baš tamo i' je "jedan dan posetijo" Ratko Teofilović !!!

    "Vlastnik BKC-eja" se "iznenadijo", da Teofilovići "priko" interneta, već "odavna pratidu njine" aktivnosti, te su ponudili saradnju !!!
    Iznenađen "takom" ponudom, Radovan Vlahović - Kaljuga je otvoreno "izrazijo" bojazan, da jednostavno "financijski" nije u "moći" da i' pozove "kodNas" u Miloševo, a što bi najviše vol'o, "naŠta" mu je Ratko spremno "odGovorojio", da oni "jedared" godišnje "dajedu" - Darovni koncerat, za one koje "smatradu" da su zaslužili !!!

    I eto..., "posla silni" gostovanja po "celim" svetu, ove godine je "posla" Kikinde, Beograda i Grocke, četvrti koncerat u "Srbiju, obdržat" u Novo Miloševo !!!

    Tog' "poslaPodneva, okolo" četir' sata, Vaš "natzornik NM sajta", zajedno "sas" Radovanom je im'o čast, da dočeka goste i to zamislite, "naNašu aftobusku stanicu", u "center" sela !!!
    Braća Teofilović su iz "Bevograda" doputovali "sas" redovnom, "aftobuskom lenijom" !!!

    Pa "zaTo" bi dana'nje "novoKompanovane" zvezde i zvezdice tražile, najmanje "kaku bestnu mečku", ako ne još i nešto "pride uzNju"...

    "Sas aftobuske" stanice smo zajedno "očili uNašu" Osnovnu školu Dr Đorđe Joanović...

    ..., "di" smo im kod "diriktora", Dušana Terzinog, ukratko predctavili "našo" selo...

    Braća su pažljivo saslušala nas nekol'ko i posebno su se iznenadili "sas komplektnom, sevoskom" infrastrukturom, konstatujući da ni "mlogo" veća naseljena mesta "nemadu takvo šta"...

    Kad' su još i čuli, da imamo Paorski hor, pri Crkvenoj "obštini" Dragutinovo, "osnovat" još davne 1921-ve godine, pa "Gradcki" kamerni hor Beodre i "Karlove" - Ehos, "kav" i školski hor, koji je još i "aktualni" prvak Srbije, "njinom" čudu nije bilo kraja !!!
    Čak su i prokomentarisali, da Novo Miloševo "sas blizu" sedam 'iljada stanovnika ima tri hora, a da "njin" rodni Čačak "sas" sto šezdes't 'iljada - nema "niJedan" jedini !!!
    Kad' smo im još i najavili, da ćemo i' voditi u Porodični muzej stari traktora, zanata i mešina - Žeravica i Etno muzej - Kotarka, postavili su neizbežno pitanje, kako to uspevamo ?
    "ObJastnili" smo im, da je većina tog', što se tiče sela urađeno i "izFinancirano", iz "sredctava" Mesnog samodoprinosa, te da nam sledi referendum za naredni "perijod ot" pet godina, "naŠta" su nas "poFaili" i "poŽelili uspeštan" ishod !!!

    "Posla divana", sledila je poseta u "muzički kabinet, di" je "nastanica" Danijela Vrebalov, imala probu pomenutog, školskog hora...

    Pošto je "diriktor predctavijo" goste, đaci su "izišli prid" školsku tablu...

    ..., a braća sela u školske klupe, zajedno "sas" domaćinima...

    Hor je "odPevo" desetak pesama iz svog repertoara...

    ..., "naŠta" su braća uzvratila pesmom...

    ..., a sve lupajući "uKlupe", zbog ritma...

    ..., što je sve naprosto oduševilo !!!

    "Sledilo" je "slikanje" za uspomenu...

    ..., posla čega je mor'o da sledi bis !!!

    NASTAVIĆE SE...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...