NovoMiloševačka Slika dana - 13.12.2010

Referendum MSD NM - još 6-st dana !

Referendum MSD NM - još 6-st dana !

    Opis: Deo glasačkog odbora, na "glasačko mesto" broj tri, na "atresu Glavna karlovačka, numera" 69-et ( kod Mikeca... )...

    Zajedno "sas" dana'njim, ostalo je još šest dana, za glasanje na referendum za uvođenje Mesnog samodoprinosa Novog Miloševa ( u "daljnji tekst" - MSD NM ), a za "perijod ot" 2011-te, pa do 2016-te !!!

    U "Mesnu zajednicu" ( u "daljnji tekst" - MZ ), se pažljivo "pratidu" glasački spiskovi, "u smislu" - ko je sve iziš'o, a ko još uvek nije i možemo konstatovati, da je dosada'nja izlaznost u "očekivane granice", al' da treba i dostići cifru od 2622-oje glasača, koji pozitivno "glasadu", a da bi referendum usp'o !!!

    "Ot" četvrtka, "otKad" traje glasanje, nekol'ko pitanja se "izKristalisalo", koja "donosidu" zabunu kod glasača, pa evo da pokušamo da odgovorimo:

    * Ko i kol'ko plaća MSD NM ?

    Odgovor: - "Zapošljeni", u iznos "ot" četir' "odCto" na neto iznos zarade i "poljaprivrednici" jedan "odCto" na katastarski dohodak.
    "NeZapošljeni" i "pemzioneri nePlaćadu"...

    * Dal' osim "sredctava" Mesnog samodoprinosa, naša Mesna zajednica ima još neki' redovni', "financijski" prihoda ?

    Odgovor: - NE..., naša MZ, nema nikakvih drugi', redovni' izvora prihoda, ni' "ot Obštine" Novi Bečej, ni' "ot Avtonomne" pokrajine Vojvodine, ni' "ot" Republike Srbije !!!

    * Kol'ko naša MZ ima "zapošljeni" ?

    Odgovor: - "4-ero"..., Vojnović Saša - sekretar, Ilkić Ljubica - knjigovođa, Stokić Saša - "tekničko" lice, Jorgin Mirjana - "tekničko" lice i to je najmanji broj zapošljeni', od osnivanja MZ, pa na "ovamo"...
    "Mlogi brkadu" i ostale radnike koji su sasvim slučajno na "isti sprat" zgrade MZ, al' su "zapošljeni" u Mesnu "kancalariju", koja ima samo matičarsku i kurirsku službu i na "platni spisak" su, "pod obštinom" Novi Bečej...

    * Ukol'ko referednum za uvođenje MSD NM ne uspe, dal' će se naći neki drugi vid "financiranja" i š'a će biti "sas" "zapošljenim" u MZ ?

    Odgovor: - NE..., drugi izvori prihoda "nePostojidu" i MZ se "aftomatcki" zatvara, sve nadležnosti, investicije i rešavanje problema "prelazidu" u "Novim Bečeju, uObštinu", a "zapošljeni" iz MZ "prelazidu" na biro rada !!!

    * Ukol'ko referednum za uvođenje MSD NM ne uspe, dal' će naši "sportcki" klubovi "preći" na obštinski budžet il' imati neki drugi vid "financiranja" ?

    Odgovor: - NE... i najverovatnije će svi prestati "sas" radom !!!

    * Ukol'ko referednum za uvođenje MSD NM ne uspe, dal' će naše novomiloševačke, "tradicijonalne" kulturne manifestacije ( "Gibanicijada", Novomiloševački zlatni kotlić, Slava Udruženja "sevoskog falklora" veterana Teodor Pavlović itd... ) i dalje postojati ?

    Odgovor: - NE... i najverovatnije će sva udruženja i kulturna društva prestati sas radom !!!

    NASTAVIĆE SE...

    

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...