NovoMiloševačka Slika dana - 16.03.2011

Srednji vek u Novo Miloševo !!!

Srednji vek u Novo Miloševo !!!

    Opis: "NeDaj" Bože, da Vam "kodNas" u "Miloševo", nešto "usFali noćom" il' "subatom" il' nedeljom - dežurni doktori su takoreći "ukinuti", tako da jedino mož' da zovéte 'itnu pomoć iz Novog Bečeja ( dvades't kilometara razdaljine... ) ?!?

    Odgovorni "tvrdidu", da je to sasvim normalna "pojava" za selo od sedam 'iljada stanovnika, te da je za 'itne "slučajove", sasvim dovoljno dvades't minuta sumanute vožnje "ot" Novog Bečeja, a u "idealne uslove" !?!
    E sad', zamislite pacijenta kom' je "nuždna", kako se to kaže - reanimacija, "di" su "minute" u "pitanje"..., a "uzPut ot" Novog Bečeja "bidne" magla, blato, poledica...

    "Daklem", ako u "taku situvaciju priŽivite" barem "polak" sata, "ondak" je velika verovatnoća, da će "nadležan" sveštenik "sutriDan" - ostati "brez" posla !!!
    Kažem velika, jer baš i nije "cigurno", da ćete "priŽiviti tretman" dežurne ekipe iz Novog Bečeja, što "poKaziva" slučaj koji se "desijo, pre jedno" desetak dana...

    Nisam "medecinske" struke, al' s'vatićete "oČim" se tu radi: jednom našom domaćinu je pretila opastnost, da ga "uGuši" voda !!!
    Naš doktor je brzo iziš'o na "lice mesta" i poč'o je terapiju ( uz poziv za 'itnu pomoć... ), konstatujući, da mu se "pretisak spustijo" na - sto "sas" šezdes't !!!
    "Posla izvestnog" vremena, uz "siiilno fijukanje serene" iz "kombike" 'itne pomoći, najzad je "stignula" dežurna ekipa i prvo što su uradili pacijentu, je bilo da mu "izVadidu" jedno "polak" litre krvi, čime su mu verovatno, još više spustili "pretisak" !!!
    Pošto je "pacijenat" poč'o da se "gubi", davali su mu kiseonik, "kav" što to "dajedu" u one "omeričke" filmove i kad' su "vidli", da čak ni taj trik "nePomaže, naTovarili" su ga i brzo odneli prvo "za" Novi Bečej, a "ondak" o'ma' "zaTim za" Zrenjanin !!!

    Kad' je dežurni u Zrenjanin' čuo kak'u su terapiju "primenili" novobečejci, pit'o je:

 • Čekaj malo..., da li si ti siguran, da te je doktor lečio..., da nije možda berber ?!?
 •     A još više su se "posla" nekol'ko dana, čudili doktori u institut', u "Seremsku Kamenicu":

 • E svašta..., pa to se još radilo u srednjem veku !?!
 • Baš tako doktore...
 • I šta su radili sa tom krvlju ?
 • Kad' su me iznosili, "uzPut" su tu kesu bacili "uKantu" za "gospodcko" đubre - Branter d.o.o.
 • Bože, Bože..., čudo da nisu poneli pijavice !!!
 •     Na svu sreću, ma kol'ko se trudili, "odena" je bilo - "pacijenat" je "priŽivijo"..., a "aperacija" nije uspela !!!

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...