NovoMiloševačka Slika dana - 17.10.2012

Trik za zecove...

Trik za zecove...

    Opis: Počela je "ovogodištnja", lovna "sizona"...

    Prošle i "pridProšle" nedelje, je "bijo" lov na "fazana", a tako će biti i ove nedelje, što nam dolazi...

    Ipak, lovci najviše "voledu" prvi lov na zeca, koji će "kodNas" u Miloševo biti zadnje nedelje u mesec' oktobar, jer će "ondak" biti "organizovat" i lovački paprikaš, baš "povodu" otvaranja pune "sizone" lova !!!

    Tim povodom je, naš vredni saradnik Komlov, "spremijo" taktiku, kako da se "najLakče" ulovi zec...

     Natzorniče,

     onomad si poručio svim posetijocima i posetijockinjama sajta da, ako imaju neki domišljati izum da se javu. Elem, sezona lova na zecove samo što nije počela. Skup je to hobi: te dozvola, te puška, te metkovi, te benzin itd. a ondak odeš u atar i ne pogodiš ni fazana, ni zeca, a ni sivu vranu il' svraku. Setijo sam se onog izuma kako da se najlakše i najjeftinije ulovi zec. To su znali još naši stari, al ovi mladi najvećma ne znadu. Zato sam, evo, rešio da to napišem i da im prenesem znanje. A zdravo je jednostavno. Važno je samo da si u snagi i da možeš da trčiš. Pazi sad.

     Kreni u lov čim se razdani. Najbolje je da je smrznuto, jer je tada zecovima ladno, pa im i nije toliko do beganja, a tebi je lakše, jer se nećeš zaglaviti u oranje. Kad vidiš zeca, prikradaj se polako i..., a da, od kuće si pono soli. Tako, šaku-dve. Daklem, kad vidiš zeca, ti se prikradeš i pre nego što đipi, posoli mu rep! Oma je gotov. Ako se desi da počne da bega, oma i ti za njim. Čim ti se nađe na dužinu ruke, zna se - posoliš mu rep i ... nastavak je u recepatima za zečiji paprikaš, špikovanog zeca, zeca u sosu sa lovačkim knedlama itd.

     Ima samo jedan problem, zec treba da ima rep. Ako je tu invalid, ondak ne vredi.

     Pozdrav, Komlov

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...