NovoMiloševačka Slika dana - 17.12.2012

BKC-eju - medalja Simo Matavulj !!!

BKC-eju - medalja Simo Matavulj !!!

    Opis: "Ovakvo šta", Novo Miloševo i Karlovo, još nije "doŽivilo" !!!

    Udruženje književnika Srbije, je u "subatu" 15-og ovog', imalo "godištnju skubštinu"...

    ..., "di" je izmeđ' ostali' i dodelilo medalju "sas" likom Sime Matavulja, "Banatckom Kulturnom Centru, a za zapažen rad u oblast' književnosti i kulture...

    Osnivaču i "diriktoru" BKC-eja, Radovanu Vlahoviću, medalju "sas" likom Sime Matavulja, koji je "bijo" prvi "precenik" UKS-a, je "uručijo aktualni precenik", Radomir Andrić...

    ..., "posla" čega se dobitnik "zaFalijo" i "obratijo" prisutnim', u "čuvenu Francusku" 7...

    Na "sledeću fotografiju", u "društvo sas" pesnikinjom Milicom Lilić, možete "viditi", kol'ko je "zaPravo", velika ta medalja !!!

    I šta sad' drugo da kažem, neg' - svaka čast Radovane, uz naravno sve čestitke !!!

    Ono što još moram "naPomeniti", je da je BKC-ej "nosijoc" kulturni' događanja, ne samo "kodNas" u "Miloševo" neg' i šire !!!

    "PriTim neMogu", a da ne iznesem svoje lično mišljenje, da je taj uspeh postignut uz slabo il' "gotavo" nikakvo razumevanje rukovodeći' struktura...

    Upravo smo savremenici istorije, koju Radovan "sas" porodicom i krugom prijatelja, uz silne muke i odricanja gradi, a u ime "sviju" nas !!!

    Tak'a "situvacija" me "podceća", na rečenicu španskog kralja, a kad' su ga ubeđivali, da "financijski" ne pomogne Kristiforu Kolumbu, za drugo putovanje ka "Omerici":

    Svi mi, koji sad' imamo moć da pomognemo..., nestaćemo "sas" istorijske scene..., a on će se poštovati...

    SLIKE DANA DODATAK - Govor Radovana Vlahovića, "posla" dedeljene mu medalje - Simo Matavulj :

      Poštovani prijatelji,

     Zahvalan sam Bogu, što više od sto godina na ovako organizovan način sabira srpske pisce na jednom mestu.
     Zahvalan sam žiriju i upravi Udruženja književnika Srbije na velikom i značajnom priznanju kakva je Medalja Sime Matavulja, srpskog pisca rodom iz Dalamacije i prvog predsednika Udruženja književnika Srbije, što je Banatskom kulturnom centru iz Novog Miloševa, koji baštini kulturu i književnost na srpskom jeziku, dodelio ovu nagradu.
     Sledeći tradiciju velikih književnih i kuturnih pregalaca koji dolaze iz našeg zavičaja, iz Banata Dositeja Obradovića, Teodora Pavlovića, Đure Jakšića, Jovana Sterije Popovića, Vase Stajića, Tihomira Ostojića, Miloša Crnjanskog, Dušana Vasiljeva, Sime Cucića, odlučili smo da naš pregalački kulturni, kreativni i filosofski moto bude maksima koja glasi: Drvo da bi moglo u visinu mora u dubinu.
     Zato se duboko korenimo u književnoj i kulturnoj tradiciji našeg naroda; takođe, odlučili smo se da živimo, stvaramo i delujemo iz zavičaja koji nas je dao, dakle, iz militarskog Novog Miloševa.
     Koristeći savremene tehnologije i medije, prvenstveno Internet, iz sela kulturološki kreativno i stvaralački delujemo na globalno selo uvek vodeći računa da budemo u službi svome jeziku, narodu i kulturi. Ovu Medalju shvatam kao podstrek, ali i odgovornost za nas u Banatskom kulturnom centru da Medalju pričuvamo dok se iduće godine ne pojavi neko časniji, dostojniji i zaslužniji od nas da mu je predamo.

     Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio.

     Radovan Vlahović
     osnivač i direktor Banatskog kulturnog centra

     15. 12. 2012. u Beogradu

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...