NovoMiloševačka Slika dana - 18.06.2013

Pun šavolj lepi višanja !?!

Pun šavolj lepi višanja !?!

    Opis: Kad' sam "bijo" mali, roditelji su mi "jedared" naredili, da naberem "šavolj" višanja i odnesem i' na "odKupnu" stanicu, koja je "ondak" bila kod sada'nje "poljaPrivredne opateke" ZZ Miloševo...

    Naravno, "novci" su bili meni namenjeni, "malko" za trošak...

    I tako sam celo prepodne, lagâno brao jednu, malu višnju, prvo "odozDolena", pa "ondak" sve "višlje" i "višlje". "Gorena" su bili najkrupniji i "najLepči" plodovi, nji' sam "uzPut" najviše poj'o, a i "naPunijo šavolj", pa je izgled'o, "kav" da je "saSlike" od "višnja-bonbonjere" !!!

    Kad' sam "očijo", u otkupnu stanicu da "izTrgujem nabran trud", doček'o me je jedan bračni par i "predctavijo" se, e sad', dal' su bili iz Nakova il' Vel'kog Sela, nisam baš "ciguran" i pitali, dal' su sve višnje tako lepe, "kav" što su lepe te "odozGorena ?

    "PoTvrdijo" sam da jesu i pogled'o "uRed mušterija isprid" mene, a oni su me "ondak" pitali ( čitaj, "sas" bosanskim naglaskom... ):

 • Dječače, a jesi li ti brao višnje ?
 • Jesam !!!
 • E pa, baš si vrijedan..., a hoće li tebi pare pripasti ?
 • 'oće !!!
 • Mi bismo od tebe otkup'li višnje..., plat'ćemo ti i više nego šta ćeš ovdije dobiti - slažeš li se ?
 •     I tako se iznenada moja zarada povećala, "naŠta" sam "bijo" jâko zadovoljan i to je trajalo sve "dotlena", dok "gospoja" nije iz mog', "prisula" višnje u njen "šavolj", pa su one lepe višnje "očile naDno", a one sitne i bledo-crvene, "sas" početka branja - "naVr" !!!

      Pored tog', što sam se "oSramotijo", najmanje što sam očekiv'o, je da mi je pored šamarčine i pos'o prop'o...

      Međutim, kad' su to vidili, svi su se "odJedared naSmijali", čak i taj bračni par, pa je trgovina ipak "pala, brez" obzira na moju trdnju, da su sve višnje lepe !!!

      I da se zna, da sam ovaj pun "šavolj" višanja "saSlike", ja nabr'o i to berući "malko odozDolena", pa "malko odozGorena" drveta, što se i vidi iz priloženog !!!

      Sad' znate i 'što, a i "otKad" to tako radim...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...