NovoMiloševačka Slika dana - 22.08.2013

GÔSPOJINA..., a sas ausvajsom !!!

GÔSPOJINA..., a sas ausvajsom !!!

    Opis: Novobečejska slava, koja bi trebalo od "danaske" da počne, se od ove godine, više ne "zove" - VELIKOGOSPOJÎNSKI DÂNI, neg' - GOSPOJÎNA !!!

    Dal' slučajno, dal' namerno, naši "šereti sevoski, kanda" ne "izGovaradu" naziv te slave, baš kako bi trebalo, pa "naMesto" ( imenice... ) - GOSPOJÎNA, "isPada kav" ( prisvojna pridevska zamenica... ) - GÔSPOJINA ( GÔSPOĐINA... )..., a čija gospođa i šta "odOTe" gospođe..., nije lepo da kažem...

    I to još kako su "brezObrazni", u "divan pitadu" ovako:

 • Dal' ćeš ići..., na GÔSPOJINU..., u Novi Bečej ?!?
 •     "Sas" druge strane, najzad se neko "setijo" i "pridložijo" na "sêdmicu" novobečejske "skubštine", da meštanke i meštani naseljeni' mêsta naše "obštine" ( "izBočara", Kumâna i Novog Miloševa... ), više "nePlaćadu takoZvatu" - novobečejsku slavarinu, što je i usvojeno !!!

      Al' avaj..., "naMesto" da na četir' "naplatne rampe", na ulaz' u "Novim Bečeju", samo jednostavno pokažete "ligitimaciju" ( što se ono kaže, da Vam "vididu" šta ste i odakle ste... ), morate pre tog', prvo da idete u Mesne zajednice "naBrojati" sêla, pa da Vas oni "proCenidu" i eventualno Vam "dâdu ausvajs" !!!

      E sad', "sas obzirom" na ugled i "situvaciju, mlogi" ovdašnji "kažedu", da "neZnadu" kako je "uBočar" i "uKumene", al' da im "nePada naUm", da "idedu uNašu" Mesnu zajednicu, po "ausvajs" za "GOSPOĐINU"... il' kako se već ono "zove", po "najNovijim"...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...