NovoMiloševačka Slika dana - 07.10.2013

Priče iz limene kutije...

Priče iz limene kutije...

    Opis: "Atprilike" godinu dana, "posla" izlaska knjige Tragovi u vremenu, stalna saradnica "naNaš" sajt, Ljubica Verbič ima novu knjigu, koja se "zove" - Priče iz limene kutije, a naravno, izdavač je BANATCKI KULTURNI "CENTER" iz Novog Miloševa...

    Autorka o "knjigi" kaže "sledećo":

    Detinjstvo je neponovljivo u svom kratkom trajanju, ali to sam saznala tek sada kada sam odrasla i listajući po uspomenama počela da razmišljam o prošlosti. "Priče iz limene kutije" su priče o deci, a i za decu. Nastale su u jednom dahu, iz samog života, pravo iz moje duše. Priče su bezazlene, ali nisu naivne. Bolne su i nežne, ali nisu sentimentalne. Takve su kakav je i život, nekad veseo, a nekad tužan.

    A urednik i "recenzenat", Radovan Vlahović kaže "sledećo":

    ...dok čitam "Priče iz limene kutije" Ljubice Verbič, vidim da su one energetski snažne i da hipnotički zrače. Mnogi su imali slične doživljaje, ali ih malo ko može tako maestralno preneti na papir i podeliti sa drugima taj svoj doživljaj kao naša autorka. Ona zaista, kao Šeherezada, vodi čitaoca iz avanture u avanturu i duboko, najjednostavnijim rečima, ponire u psihu deteta otvarajući pri tom kao čarobnjak pripovedanja, sloj po sloj, kako kod svojih junaka i sebe, tako i kod nas čitalaca, ona arhetipska sećanja koja se u naletima svakodnevnih poslova i briga često zaboravljaju.

    Ujedno, ova Slika dana je i najava promocije, koja će se "obDržati uSredu", 09.10.2013-te, u OŠ Dr Đorđe Joanović, "sas" početkom od "18-jst cati" !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora

  ...
Arhiva Slika dana:

- po mesecima !!!

- po godinama !!!

DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...