NovoMiloševačka Slika dana - 16.10.2013

Prava linija !!!

Prava linija !!!

    Opis: Moja generacija "izBeodre", je 1974-te bila poslednja generacija, koja je svi' osam razreda osnovne škole, išla u "zgradu" Kaštilja...

    Od prvog, do četvrtog razreda, učiteljica nam je bila Vida Njegovan, koja je "sas" porodicom i stanovala u Kaštilj'. Bila je stroga, al' nas je naučila tol'ko "mlogo" stvari, da smo joj svi i "danaske zdravo, jâko zaFalni" !!!

    Znate i sâmi, da "uŠkolu" imate đake, koji se tako nečim posebno "ističedu", pa je vezano za dana'nju priču, Marko Stokić "bijo" najpedantniji u "moj" razred'. Sve knjige i sveske su mu bile uvijene u najlon odgovarajuće veličine, olovke i bojice su mu uvek bile "zaRezate" i "šiljaste", a torba, "štilorke", lenjiri, trouglovi i "šestarovi" po poslednjoj modi, koja je "ondak" postojala !!!

    E, "jedan dan", na "jedan čas", učiteljica nam je "kazala", da "iskinemo" srednji list iz sveske na "male linije", uzmemo olovku i "sas" slobodnom rukom, nacrtamo dijagonalu na list i to od "dolena" levo, ka "gorena" desno !!!

    Svi smo počeli "sas" crtanjom, no Marko je brzo "otvorijo" torbu, pa je "izvadijo" lenjir, što je "sas" njegove strane i bilo za očekivati, a što je naravno i učiteljica primetila, pa mu je "kazala":

 • Marko..., Marko..., šta to radiš..., rekla sam slobodnom rukom..., Marko !!!
 •     No, opomenuti se nije obazir'o, neg' je pažljivo "namešćo" lenjir, da što preciznije u'vati "ćoškove" papira...

      "OdJedared", učiteljica je "viknila":

 • Marko, kupi svoje stvari, idi pravo kući i kaži roditeljima, da sam te isterala iz škole, jer me ne slušaš !!!
 •     Iznenađen i "poplašen", uz oči pune sûza, Marko je pažljivo "uTovarijo" njegove stvari u torbu i iziš'o iz "učijonice"...

      A učiteljica je nastavila:

 • Deco..., dobro pogledajte liniju, koju ste nacrtali i zapamtite za ceo život, da se prava linija ne može nacrtati slobodnom rukom, nego jedino uz pomoć lenjira ili trougla !!!
 • Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...